Bart de Man (20) voetbalt al sinds zijn zevende bij VV Drechtstreek. Afgelopen jaar speelde Bart een seizoen bij VV Ablasserdam met de rest van zijn teamgenoten door omstandigheden. Nu is Bart weer terug bij Drechtstreek. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Bart om een korte introductie van zichzelf te geven. ”Ik ben Bart de Man en ik ben een verdediger in het in het elfde team van VV Drechtstreek 11. Naast mijn rol in het veld ben ik ook betrokken bij de leiding van het team. Samen met twee andere teamgenoten: Twan de Hek en Tycho Verschoor, zorgen wij voor alle zaken rondom de voetbal. Van wedstrijdformulieren en scheidsrechters tot trainingen en moraal. Ik ben betrokken voor de wedstrijddag, zoals materiaal op orde maken en genoeg aanwezigen.”

Het team is een mix van oud selectiespelers en mensen die iets minder kunnen voetballen. ”Wij zijn een beetje bij elkaar gekomen door de jaren heen. Het begon met een groot aantal middelmatige voetballers, waar ik bij hoorde. Door de jaren heen begonnen er meer vrienden bij te komen die iets beter konden voetballen. Zo zijn we waar we nu zijn, met een groot aantal oud jeugdselectiespelers tussen onze linies. Vorig jaar moesten we naar een andere vereniging verhuizen omdat we niet als een team over konden naar de senioren, vandaar dat wij een seizoen bij Alblasserdam hebben gevoetbald.”

We vroegen aan Bart wat VV Drechtstreek 11 zo uniek maakt. ”Ons team is niet altijd even sterk in het veld, maar daarbuiten is het een diverse maar hechte groep vrienden. We kunnen het goed met elkaar vinden en zo komt het resultaat vanzelf. Ons team kan echt beter worden van elkaar en er heerst over het algemeen een goede mentaliteit om te winnen. Wij hebben ook unieke feesten en een uitstekend teammoraal, vooral na een avond bij Stefan. Ons team is ook uniek omdat iedereen belachelijk wordt gemaakt, zelfs onze sterren. Er heerst dus geen zeikcultuur.”

De koning van de derde helft kan maar één iemand zijn. ”Onze koning, keizer en admiraal moet Mike Hardam zijn. Mike kent geen grens in de derde helft en zorgt daarnaast voor een gezellige sfeer. Soms iets te gezellig op de vrijdag avond waardoor we zaterdag een mannetje missen, zowel fysiek als mentaal. Verder is Mike vaak onze rots in de branding, omdat hij op doel staat. Hij is ook niet bang om de derde helft dusdanig door te trekken dat we zo de avond in gaan, maar dat geldt er voor meer.

Klik hier voor meer informatie over Drechtstreek
Klik hier voor meer artikelen over Drechtstreek