Walter Kok (20) speelt al sinds zijn achtste bij VV Sliedrecht. Kok heeft altijd net buiten de selectieteams moeten voetballen, waar hij wel altijd tot de betere behoorde. Dit werd beloond met een plek in de schaduwselectie bij 017-2. Dit leverde een plek in de voorselectie van 019-1 op, hier viel hij helaas af. Sinds vorig seizoen speelt Walter bij het vriendenteam VV Sliedrecht 12.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Walter zijn ambitie is duidelijk. ”Kampioen worden met het 12e. Beter voetbal gaan spelen als team, maar het vooral gezellig hebben met elkaar.

Kok verteld over het huidige seizoen. ”We zijn goed begonnen aan het seizoen. Door in de beker, begonnen met
twee ruime overwinningen in de competitie. Helaas werd dit vervolgd door een onnodig gelijkspel tegen Oranje Wit. Het spel kan wel nog veel beter.”

Het hoogtepunt in Walter zijn carrière gebeurde vrij recent. ”Alle kampioenschappen, maar vooral bij het 12e de overwinning op de koploper afgelopen maart. Dit moest de ommekeer zijn, maar toen kwam Corona.” Het dieptepunt was hier kort voor. ”Begin van vorig seizoen, we stonden in november kansloos onderaan.”

De voorbeeldvoetballer van Walter is al een tijdje gestopt. ”Ik heb tegenwoordig geen voorbeeld meer. Vroeger als kind was het Rio Ferdinand, sindsdien heb ik weinig betere centrale verdedigers meer gezien.”

Voetbal is erg belangrijk voor Walter.” Met voetbal kan ik gewoon even het hoofd leeg maken en nergens ander aan denken dan plezier maken op het veld.” Voor de wedstrijd heeft Walter geen vast ritueel. ”Een banaan eten voor de wedstrijd, maar dit is meer voor de spieren dan een ritueel.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht