Deze week gingen wij in gesprek met Michael Deurwaarder, de huidige trainer van de JO17-1 van VV Sliedrecht, die in 2014 de bekerfinale haalde met de JO15-1 van VV Sliedrecht. 

Deurwaarder heeft sinds jongs af aan gevoetbald bij VV Sliedrecht. Toendertijd is hij begonnen in de F junioren. Hij bleef bij Sliedrecht in de jeugdopleiding tot aan de B2, nu beter bekend als de JO17-2. ”Ik was zeker niet het toptalent, maar zat vaak in de schaduwselecties. Door de scheiding van mijn ouders verhuisde ik naar Bergeijk, waar ik kwam te spelen in de JO19-1. Het was bij Bergeijk allemaal een niveautje minder dan bij Sliedrecht.” Deurwaarder heeft daar enkele maanden gevoetbald, maar vertrok al weer vrij snel terug naar Sliedrecht. ”Toen ik terug kwam bij Sliedrecht ben ik mij gaan interesseren in het trainersvak. Mijn voetbalcapaciteiten waren te beperkt voor een eerste elftal op respectabel niveau en speelde daarom, na mijn terugkomst, mijn wedstrijdjes bij de zondag 2, dat inmiddels al enkele jaren niet meer bestaat.”

De 31 jarige coach behaalde zijn trainersdiploma’s en begon ongeveer 10 jaar geleden begon met het trainen van VV Sliedrecht J015-1. ”Ik heb dat toen 5 seizoenen getraind en vervolgens heb ik de stap gemaakt naar de JO17-1. Komend seizoen ben ik, samen met mijn assistent-trainer Ad de Gruijter, wederom verantwoordelijk voor de J017-1 van VV Sliedrecht.” Deurwaarder omschrijft de nieuwe JO17-1 als een gemotiveerde groep met veel talenten. Er zit veel potentie in en mits zij de komende jaren de juiste begeleiding en de mogelijkheden om zich door te ontwikkelen krijgen, kunnen een aantal zich ontwikkelen tot potentieel eerste elftal speler.

Deurwaarder doet alvast een vooruitblik op komend seizoen. ”We spelen komend seizoen onze wedstrijden in de nieuwe gevormde 7de divisie, een acceptabel niveau voor VV Sliedrecht. Het is een niveau hoger ten opzichte van afgelopen jaar toen we nog in de hoofdklasse speelden. We waren toen goed op koers voor promotie, totdat door corona het seizoen ineens abrupt werd beëindigd. We waren op dat moment nog ongeslagen in competitieverband en dat hadden we graag op eigen kracht volgehouden. Toen afgelopen juli de nieuwe competitie-indeling bekend werd, was het een welkome verrassing dat we toch ‘gepromoveerd’ waren. Helaas door corona konden we het echter niet vieren. Zonde voor de jongens, want zij hadden wel een feestje verdiend.”

Het hoogtepunt in Michael zijn carriere vond plaats in 2014. ”Als trainer is mijn absolute hoogtepunt de bekerfinale in 2014 met VV Sliedrecht JO15-1 tegen NAC JO15-1 in het Rat Verlegh stadion. We verloren weliswaar, maar het was voor de jongens een ervaring om nooit te vergeten. Alles was tot in de puntjes geregeld en, ondanks dat er alleen wat ouders als supporters waren, was het een behoorlijke happening.” Naast deze finale staat ook het kampioenschap met de JO17-1 enkele jaren geleden staat nog in zijn geheugen gegrift. Één speler van dat team, Jeroen Muilwijk, haalde later ook het eerste elftal van Sliedrecht en speelt inmiddels in het 1ste van Oranje Wit. Daar doe je het als trainer uiteindelijk voor.

Komend seizoen wil Deurwaarder seizoen zo lang mogelijk mee blijven doen alleen het niveau inschatten vindt hij lastig. ” Het is even afwachten hoe de lichtingen van onze tegenstanders zijn, maar met clubs als OJC Rosmalen, Oranje Wit en RKVV Roosendaal treffen we clubs die beschikken over een goede jeugdopleiding. Daarnaast is het belangrijk dat mijn spelers zich komend seizoen zich zodanig ontwikkelen dat ze volgend probleemloos kunnen aansluiten bij de JO19-1.”

 Op persoonlijk vlak is zijn doel duidelijk. ” Ik wil heel graag nog eens het hoogste jeugdelftal bij VV Sliedrecht trainen. Echter door mijn werk zal dit voorlopig niet gaan. Ik heb om het weekend werkweekend en met kunst- en vliegwerk valt het op dit moment nog net te combineren met de speeltijden van de JO17-1.

 

Wij wensen VV Sliedrecht JO17-1 en Michael Deurwaarder veel succes in de competitie!

Foto: VV Sliedrecht

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht