We gingen in gesprek met Sanne van Wijk van VV Papendrecht. De middenvelder verdedigt al jaren de rood-zwarte kleuren van de club uit haar Woonplaats. Momenteel hoopt het 17-jarige talent zo snel mogelijk weer wedstrijden te mogen spelen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Van Wijk speelt al vanaf haar 11e bij haar jeugdliefde VV Papendrecht. “Hier ben ik begonnen bij de MD1 als linkbuiten.” Momenteel voelt de middenvelder zich helemaal thuis een linie naar achteren. “Sinds dit seizoen speel ik bij de Mo19, waar ik vaak links op het middenveld sta.” Buiten het voetbal gaat van Wijk graag naar de sportschool en is ze druk bezig met haar studie. “Ook gaan we vaak gezellige dingen doen met het team. Hopelijk mag dat snel weer doorgaan.”

Van Wijk kende helaas ook enkele mindere periodes bij VV Papendrecht. “In maart 2019 scheurde ik mijn voorste kruisband af  door een verkeerde draaibeweging.” Na een operatie stond de jongeling pas in september 2020 op het voetbalveld. “Uiteindelijk kijk ik wel positief terug op mijn revalidatie, ik heb namelijk weinig tegenslagen gekend.” Van Wijk kijkt na haar blessure er weer naar uit om wedstrijden te mogen spelen. “Helaas heb ik door de coronamaatregelen nog geen hele wedstrijd kunnen spelen.”

Het huidige seizoen nam een vervelende wending aan en ook Van Wijk vindt dat jammer. “We hebben goede wedstrijden gespeeld, maar de competitie werd vroegtijdig stilgelegd.” Voor de middenvelder is het voetbal een enorme uitlaatklep. “Ik vergeet op dat moment even alles om me heen en kan me lekker focussen op het spel.” Van Wijk hoopt dan ook snel weer te mogen voetballen, maar heeft een nuchtere toekomstvisie. “Wanneer ik de kans krijg voor een stapje hogerop, pak ik deze natuurlijk gelijk. Ook studeer ik momenteel hard, omdat ik weet dat het een kleine kans is.”

Meer artikelen lezen over VV Papendrecht? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht.