Ruben Klijn (18) begon op zijn met voetballen bij VV Hardinxveld. Klijn zat hier eigenlijk altijd eerst in het tweede elftal en schoof daarna door na het eerste elftal. Op dit moment speelt Ruben in het tweede van VV Hardinxveld. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

We vroegen Ruben om een korte introductie. ”Mijn naam is Ruben Klijn en ben geboren op 14 oktober 2001 in Gorinchem. Ik woon al heel mijn leven in Hardinxveld-Giessendam. Mijn middelbare schoolperiode heb ik doorlopen aan de Lage Waard in Papendrecht, daarna ben ik Vastgoed en Makelaardij gaan studeren op de Hogeschool Rotterdam. Op dit moment zit ik in het derde leerjaar van deze opleiding en loop ik stage bij een makelaar.”

Klijn zijn ambities zijn duidelijk. ”Mijn ambities op korte termijn op sportief vlak zijn het herstellen mogelijk) van mijn blessure en me in de basis te knokken. Op lange termijn is mijn ambitie om in de basis te komen bij het eerste. Mijn ambitie is om mijn school succesvol af te ronden en daarna een baan vinden die bij mij past.”

We vroegen Ruben naar het huidige seizoen. ”De voorbereiding van het seizoen ging goed. Mijn spel had wel beter gekund, ik moet meer rust houden aan de bal en zuiverder worden. Maar met drie doelpunten in vier wedstrijden ben ik wel tevreden, dus al met al ben ik redelijk tevreden over de voorbereiding. Daarna raakte ik geblesseerd en nu ben ik herstellende. Ik ben langzaam aan weer aan het trainen.”

Ruben zijn voorbeeldvoetballer speelt in Barcelona. ”Frenkie de Jong. De rust die hij heeft aan de bal en het voetballende vermogen die hij heeft om dicht bij het zestienmeter gebied een mannetje uit te spelen. Daarnaast blijft Frenkie  heel sympathiek en gaat hij niet naast zijn schoenen lopen.”

Klik hier voor meer informatie over VV Hardinxveld.
Klik hier voor een ander artikel.