Rick Bronwasser (19) voetbalt al sinds zijn zevende bij VV Sliedrecht. Zijn eerste team was F10. Al snel kwam Bronwasser in de selectie van F1. Sindsdien heb heeft Rick alleen maar in de selectie gespeeld. Rick heeft dus alleen maar Sliedrecht gespeeld, wel is hij meerdere keren gescout. De KNVB, FC Dordrecht, Brabant United en Willem ll waren de clubs die interesse in mij hadden.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Rick was al vroeg verliefd op het spelletje. ”Vroeger wilde ik net als me broer op voetbal. Ik ging altijd voetballen op straat met vrienden na school en deed dit met veel plezier. Ook mocht ik wel is met mijn broer mee naar een voetbalkooitje. Voordat ik op voetbal mocht moest ik eerst mijn zwemdiploma halen. Toen ik die had gehaald ben ik direct op voetbal gegaan samen met mijn vrienden.”

Bronwasser zijn ambitie is duidelijk. ” Ik heb heel mijn voetbalcarrière maar één doel gehad en dat is in de selectie komen van het eerste elftal.”

Rick verteld over het huidige seizoen. ”Momenteel ben ik bezig om in topvorm te komen. Ik heb vorige seizoen namelijk een zware blessure gehad. Ik heb een halfjaar moeten revalideren. Ik had twee middenvoetsbeentjes dwars afgebroken in een wedstrijd tegen Unitas. Het gaat steeds beter en heb geen last meer van m’n voet.”

De vleugelspits verteld verder over zijn hoogte en- dieptepunten. ”Ik denk dat mijn hoogtepunt in D1 was. Ik draaide echt een topseizoen. Ik werd meerdere keren gescout en ik maakte veel rendement. Ik heb met veel goeie spelers mogen voetballen en mezelf erg sterk ontwikkeld in die tijd. Mijn dieptepunt was denk ik in de C’tjes. Ik had veel last van blessures. Hierdoor heb ik veel wedstrijden en trainingen moeten missen. Hier baalde ik heel erg van.”

Bronwasser zijn voorbeeldvoetballer speelt bij FC Barcelona. ”Mijn voorbeeld voetballer is Lionel Messi. Hij is altijd super belangrijk voor zijn team en heeft altijd dreiging naar het doel. Dit is wat ik in een wedstrijd het liefst wil creëren.”

Rick voorspelt een goed seizoen. ”Ik denk dat we ten opzichte van het begin van het seizoen al echt grote stappen hebben gemaakt qua spel. Mijn trainer heeft ook gezegd dat hij positieve berichten hoort van tegenstanders en de technische commissie. Als we zo doorgaan ben ik ervan overtuigd dat we dit seizoen minimaal in de top 5 gaan eindigen.”

Wij wensen Rick Bronwasser en VV Sliedrecht 2 veel succes in de competitie.

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht