Quinten Bons (18) begon op zijn zevende met voetballen bij VV Sliedrecht. Hij is nu zeven jaar actief in de selectie. Op dit is moment is Bons de linksbuiten van VV Sliedrecht JO19-1. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Quinten verteld over het loop van zijn carriere. ”Het begin van mijn carrière begon bij wat ze toen noemde ‘de spijkertjes’, dat was een minipupillen team. Vanuit daar ben ik vrij snel doorgegaan naar de F12, in totaal heb ik drie jaar bij de F pupillen gezeten met als eindstation de F2. Bij de E pupillen heb ik de E4 en E5 doorlopen. In de D’tjes begon ik me pas echt te ontwikkelen tot de speler wie ik nu ben, de tactische kant van het spel begon ik meer te zien en te begrijpen, waardoor ik grote stappen zetten in mijn individuele spel. In deze twee jaar zat ik in D5 en D3, bij de D3 begon ik meer in beeld te komen bij de selectie door een paar keer met de D2 mee te trainen en spellen. De overstap naar de C met een plek in de voorselectie van de C1 hier was ik eerlijk gezegd wel trots helaas viel ik af, maar hier zat ik niet heel erg mee omdat ik wist dat er nog veel te verbeteren viel. Ik werd wel een vaste kracht in de C2 als centrale verdediger. Het tweede jaar C werd ik weer geselecteerd voor de C1 maar viel helaas weer af als verdediger, weer een jaar C2 dus….. Hier blies echter een hele andere wind door de nieuwe trainer die we daar hadden gekregen die zetten me namelijk in de spits. Dat was iets heel nieuws voor mij, maar dat seizoen scoorde ik er wel 60 voor mijn team een geslaagde positie wisseling kan je wel zeggen dus. Bij de trainers van C1 bleef dit ook trainen en spelen, ook heb ik toen mee gedaan aan twee internationale toernooien. Na de periode in de C maakte ik de overstap naar 17-1 (B1 maar de namen zijn in deze periode veranderd naar o17-1 etc) hier was ik wel trots op omdat ik nu echt dat eerste team had gehaald, het tweede jaar bij de 17-1 werd ik wel echte een vaste kracht voorin. Later in het seizoen begon ik ook met de o19-1 mee te doen. Nu ben ik voor het tweede seizoen actief in de 19-1. Ook ben ik al een paar keer voor de o23 uitgekomen.

Quinten verteld verder over zijn ambities. ”Ik denk dat het iedere selectie speler zijn ambitie wel is om in het eerste elftal van zijn club te komen, zo ook die van mij. Echter denk ik ook dat dit wel een lastige opgaven is gelijk na de o19 door vooral het tempo van het senioren voetbal en ook de fysieke kant natuurlijk. Daarom is het beste denk ik om je eerst te ontwikkelen in het tweede om te proeven van het senioren voetbal en dan langzaam met het eerste gaan meetrainen en spelen en dan uiteindelijk de definitieve overstap maken naar het eerste elftal.”

Het huidige seizoen gaat erg goed. ”Het huidige seizoen is pas net begonnen maar ik denk dat we al een goeie worp naar het kampioenschap doen, zeker als je naar de voorbereiding kijkt we hebben pas slechts een wedstrijd verloren en dit was tegen een team uit de vierde divisie namelijk ASWH. In de beker waren we alle drie de vierde divisie teams echter wel te goed af met alle drie de wedstrijden te hebben gewonnen zijn we door naar de volgende ronde, en die wedstrijd moeten we tegen ASWH tijd voor revanche dus! De eerste wedstrijd was wel teleurstellend met een 2-2 gelijk tegen Drechtstreek het was zo teleurstellend omdat we weten dat we veel meer kwaliteit hebben in ons team en in de voorbereiding 8-3 van ze hadden gewonnen in een oefenwedstrijd. De wedstrijden daarna laten we echter onze kwaliteiten zien en winnen de wedstrijden. Met het coronavirus nog op volle gang is het wel te hopen dat we dit seizoen kunnen afmaken en dat het liefst met een kampioenschap.”

We vroegen Bons naar zijn voorbeeldvoetballer(s). ”Als je iemand moet noemen als een voorbeeld in het voetbal zegt bijna wel iedereen Messi of Ronaldo, en ja zo is dit bij mij toch ook haha. Messi is natuurlijk gewoon een fenomeen om naar te kijken. Hij blijft iedereen toch maar elke weer verbazen met wat hij met een bal kan doen, en Ronaldo zie ik toch wel in het voorbeeld van hard trainen. Wat hij heeft bereikt door op jonge leeftijd super hard te trainen is wel iets om respect voor te hebben, ik denk ook wel dat dat de sleutel is tot succes: trainen, trainen en nog eens trainen. Toch blijft Messi wel de beste voor mij.

We vroegen Quinten naar zijn hobby’s naast het voetbal. ”Ik ben een echt gezelligheidsmens, dus ik ben graag onder de mensen en doe graag een hapje en een drankje met vrienden. Dit kan je natuurlijk niet echt als een hobby zien, maar daarnaast als ik tijd heb sport ik ook nog zoals hardlopen. En ik hou ook wel van films kijken.”

Wij wensen Quinten en VV Sliedrecht JO19-1 veel succes!

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht