Natanja de Haan (19) begon als kleine jongen met voetballen bij VV de Alblas. Toen de Haan twaalf was maakte hij de overstap naar rivaal VV Alblasserdam. Natanja werd bij VV Alblasserdam gelijk gescout door FC Dordrecht. Na 4 jaar bij de schapenkoppen te hebben gespeeld, keerde de Haan terug bij zijn jeugdclub VV de Alblas. 

HappyPoint_desinfectie

Al vroeg was Natanja verliefd op het spelletje. ”Als kind voetbalden we altijd op straat. In Alblasserdam, in onze buurt. Maar we gingen ook regelmatig naar het veld van VV De Alblas om daar een balletje te trappen. Hier begon ik op vier jarige leeftijd al met voetballen.” Hier maakte de Haan op zijn zestiende zijn debuut in het eerste elftal.  ” Toen ik 12 was ging ik voor een jaartje naar Alblasserdam. Ik werd toen gescout door FC Dordrecht en hier heb ik uiteindelijk vier jaar gespeeld. In het laatste jaar ging de lol er een beetje vanaf. Er was discussie in welk elftal en op welke positie ik moest spelen. Ik ging met steeds minder plezier naar de training. Dat was wel vier keer in de week. Ik besloot toen om terug te keren bij VV De Alblas. Ik begon in de JO19-1 maar mocht na een aantal weken debuteren in het eerste elftal. Door een knieblessure besloot ik in de JO19-1 te blijven spelen. Dit wordt dus mijn derde seizoen als eerste elftal speler.”

Natanja heeft deze zomer geprobeerd zo fit mogelijk te blijven om goed te beginnen aan het seizoen. ” Ik heb veel buiten gevoetbald en heb daarnaast ook veel krachtoefeningen gedaan. Hierdoor was ik op de eerste training niet gelijk kapot na een half uur.”

De negentienjarige middenvelder doet zijn voorspelling voor dit seizoen. ”We hebben een uitgebreide selectie dit jaar met veel goede spelers wat er voor zorgt dat de concurrentie hoog is en iedereen 110% geeft. Ik verwacht een goed en gezellig seizoen waar wij als team zijnde goede resultaten zullen behalen. Persoonlijk wil ik veel goals maken dit jaar, belangrijk zijn voor het team en een show weggeven aan de aanwezige supporters.”

Wij wensen VV de Alblas en Natanja de Haan veel succes in de competitie!

Foto: Rick den Besten

Klik hier voor meer informatie over VV de Alblas
Klik hier voor een ander artikel van VV de Alblas