Wieldrecht-verdediger Mohammed Al Salman (30) is blij dat het voetbal weer echt begonnen is. De ervaren verdediger, vorig jaar overgekomen van EBOH, heeft het voetbal de afgelopen maanden zeker gemist.


Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
DORDRECHT –  ,,Ik heb een drukke baan als accountmanager bij KPN, dus dan is twee keer in de week trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen een heerlijk uitlaatklep. Tijdens de voetballoze maanden heb ik een beetje hardgelopen, maar daar zat niet echt regelmaat in. Ik ben blij dat het we nu weer in het normale ritme zitten, al zijn veel dingen natuurlijk nog wel gek. Ik werk nog steeds vanuit huis en bij het voetbal moeten we ook nog voorzichtig zijn. Tijdens de wedstrijd denk je er niet aan, maar in de kleedkamer kun je niet meer een ouderwets feestje bouwen. Hopelijk komt dat snel terug, want dat hoort toch ook bij het voetbal.”

Wieldrecht kende een uitstekende voorbereiding, maar voor Al Salman was het voetbal in augustus ook een uitstekende manier om de zinnen te verzetten. Begin maart was hij nog een weekje in Libanon, het land waar zijn moeder vandaan komt, waar hij vele vakanties vierde en waar hij vanaf augustus 2015 een jaar werkte in het familiebedrijf. Op dinsdag 4 augustus was daar plots die enorme explosie in de haven van Beiroet, de hoofdstad van Libanon. 190 mensen overleden, 6500 mensen raakten gewond en tienduizenden mensen moesten uit hun totaal vernietigde huizen na de  enorme klap. ,,Ik denk dat iedereen enorm schrok toen ze die beelden zagen, maar ik had gelukkig al direct het goede nieuws gekregen dat mijn familie in orde is. Zij wonen zo’n 7 kilometer van de plek van de explosie af. Dat is het toch het eerste waar je aan denkt,  hopen dat je familie oké is. Daarna kwam langzaam het besef hoe enorm treurig dit is. Libanon is een prachtig land, maar heeft de jaren al zoveel tegenslagen gehad. Dit konden ze er eigenlijk niet bij hebben, maar als je dan  die veerkracht van de mensen ziet. De volgende dag gingen duizenden mensen direct aan de slag om de boel op te ruimen en weer op te knappen, maar dat is een proces van jaren. Ik probeer op mijn eigen manier mijn steentje bij te dragen, maar dat deed ik ook al voor die explosie. Ik vond het ook enorm mooi dat er in Nederland een week later ruim 12 miljoen euro werd opgehaald. Dat deed me echt goed.”

Terug naar het voetbal, waarbij Al Salman alweer uitkijkt naar de derby tegen EBOH op 24 oktober. Al Salman keerde daar in september 2016 terug en speelde in het eerste seizoen onder Hoessin Jouhri nog veel, maar onder Ries Fok werd hij toch vooral gezien als back-up. ,,Toch kijk ik ook met een goed gevoel terug op het kampioensjaar (2017/2018) in de derde klasse, omdat ik weet dat ik mijn bijdrage heb geleverd. In december speelde ik voor het eerst tegen EBOH, maar we waren die wedstrijd niet scherp en verloren terecht. Dat hadden we in april graag goedgemaakt, maar helaas kregen we die kans niet. Nu moet het in oktober dus maar gebeuren, als we hopelijk gewoon nog kunnen voetballen met lekker veel publiek langs de lijn. Het is allemaal lastig te voorspellen en je merkt ook dat trainers en spelers nu meer van week tot week leven, in plaats van echte doelstellingen uitspreken voor dit seizoen. We moeten vooral lekker genieten van het voetbal en het niet te groot maken, want ik weet inmiddels ook wel dat er veel belangrijkere zaken zijn.”

Klik hier voor meer informatie over Wieldrecht
Klik hier voor meer artikelen over Wieldrecht