Maurice Besselink (17) begon met voetballen toen hij vijf jaar oud was. Dit deed Besselink bij VV Hardinxveld, de plek waar hij ook geboren is. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Maurice om een korte introductie. ”Mijn naam is Maurice Besselink en ik ben 17 jaar oud. Ik volg een studie in Rotterdam: international business study en ik ga sport graag. Ik ga vaak met vrienden ergens wat drinken en ik hou ervan om leuke dingen en uitdagende dingen te doen. Ik ben bezig met het leren van verschillende talen, ik probeer een eigen bedrijf op te bouwen ooit en ik vind plezier in het sporten.”

Wij vroegen Maurice naar het verloop van zijn carrière. ”In het begin van mijn voetbal carrière was ik nog niet echt goed en boeide het me ook allemaal niet erg veel. Ik heb in de loop der jaren veel geoefend en daardoor kon ik ook steeds vaker met de eerste elftallen meedoen. Ik was erg snel en ik kon goed mijn mannetje passeren, afronding is nooit mijn sterkste kant geweest maar ik kon wel goede voorzetten geven. In de JO15-1 mocht ik meespelen tegen goede clubs zoals Feyenoord, NAC Breda en Sparta Rotterdam. Dit vond ik erg leuk en ik deed het prima in vergelijking met de andere spelers. Ik ben ook nog een keer gescout door FC Dordrecht maar ik ben niet doorgekomen. In de JO17-1 en JO19-1 ging het ook erg goed. Ik ben op dit moment tijdelijk gestopt met voetballen vanwege mijn studie en drukke werkschema. Volgend seizoen zal ik weer terugkeren.”

Besselink verteld over zijn hoogte- en dieptepunten. ”Binnen mijn functie was mijn hoogtepunt toch wel het eerste jaar in de JO15-1. Ik werd gescout door FC Dordrecht, ik had de meeste goals dat seizoen en we werden tweede dat jaar. Dat was een top jaar met vijfendertig doelpunten. Mijn dieptepunten zullen altijd de blessures zijn geweest, ik heb eens een klein scheurtje gehad in mijn teen waardoor ik een aantal weken langs de kant moest zitten. Dit zijn de meest vervelende momenten in het voetbal.”

Maurice zijn voorbeeldvoetballer komt uit Portugal. ” Cristiano Ronaldo, de meest hardwerkende voetballer die er is. Een combinatie van talent en doorzettingsvermogen en ook een uitstekende linksbuiten/spits. Hier kan je als aanvaller alleen maar tegenop kijken.”

Klik hier voor meer informatie over VV Hardinxveld.
Klik hier voor een ander artikel.