Mark Schreurs (25) hing al op jonge leeftijd door blessureleed zijn schoenen aan de wilgen. Echter heeft hij nooit de liefde voor het spelletje verloren en wordt er hard gewerkt aan zijn trainerscarrière. Na vele mooie ervaringen, heeft Schreurs zijn plekje momenteel helemaal gevonden bij VV Papendrecht, waar de jonge talenten van de Jo13-1 veel van hem leren.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Schreurs begon met voetballen bij VV Papendrecht, waar hij heel de jeugd heeft doorlopen. Op zijn 20e mocht hij zijn debuut maken voor het vlaggenschip en was er ruim drie jaar actief. Na één jaar bij DHV werd er besloten om een einde te maken aan zijn spelers carrière. “Ik had veel blessures, waardoor ik gestopt ben met voetballen.” Stilzitten deed Schreurs zeker niet. “Ik ben momenteel werkzaam bij ASVZ, een instelling voor mensen met een beperking. Het werken met kinderen, doe ik met enorm veel plezier.” Naast zijn werkzaamheden bij ASVZ is Schreurs ook nog Cruiff coach van de gemeente Papendrecht, echter is niet nog niet alles. “Samen met vier vrienden hebben we een voetbalschool QSM. Hier geven we trainingen aan meer dan 50 kinderen uit de regio.”

Schreurs stond al op jonge leeftijd als trainer op het veld. “Op mijn 14e ben ik begonnen met training geven bij de F’jes van VV Papendrecht, als stageopdracht voor mijn school. Ik vond dat toen zo leuk dat ik het ben blijven doen.” Door middel van zijn studie, wilde Schreurs zich verder ontwikkelen als trainer. Zo gezegd zo gedaan en de jonge trainer begon met het behalen van zijn trainerspapieren. “Via het CIOS heb ik binnen drie jaar mijn pupillentrainer, UEFA C en UEFA B gehaald.” Een bijzondere ervaring voor Schreurs was het avontuur in Litouwen. “Ik heb drie maanden trainingen mogen geven bij de jeugd van FK Paneveys, hier heb ik veel geleerd en heb ik mooie momenten beleefd.”

Uiteindelijk keerde Schreurs toch weer terug bij het oude nest, waar hij de Jo13-1 van VV Papendrecht onder zijn hoede neemt. “Samen met Mahmoud Muhamed trainen we iedere week een hele leuke groep.” Ondanks de huidige situatie probeert het trainersduo de groep zo veel mogelijk uit te dagen. “We trainen veelal wedstrijdgericht, om er zo veel mogelijk uit te halen. Het is mooi om te zien dat deze dingen terugkomen tijdens onderlinge wedstrijden, daar geniet ik van.”

“Elke keer als ik met mijn team op het veld sta, is dit voor mij een hoogtepunt.” Schreurs voelt zich helemaal thuis langs de lijn. De ambitieuze trainer heeft dan ook vele mooie doelstellingen voor ogen. “Ik wil graag ooit hoofdtrainer worden van een jeugdelftal bij een BVO. Ook wil ik graag mijn UEFA A gaan halen, zodat ik mezelf nog meer kan ontwikkelen als trainer.”

Voetbal zit echt in het bloed van Schreurs. “Ik vind het heerlijk om over voetbal te praten, naar voetbal te kijken, discussies te voeren, het omgaan met winnen of verliezen en op zaterdag heel de dag de geur van het gras te ruiken en natuurlijk de stinkende kleedkamers, “ geeft hij mooi aan. Schreurs geniet enorm van het spelletje en loopt regelmatig een rondje buiten met de bal aan zijn voet. “Daar word ik dan rustig van.” Zijn passie voor het voetbal probeert Schreurs vaak over te brengen op de groep die hij traint. “Ik probeer mijn spelers altijd te motiveren, zodat ze zo goed mogelijk voor de dag komen. Ik sta met een grote glimlach voor de groep, om zo iedereen optimaal voor te bereiden op de wedstrijd.”

Meer artikelen lezen over VV Papendrecht? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht.