luke-van-eck

Luke van Eck (21) is dit seizoen weer begonnen met keepen, hij speelt nu bij VV de Alblas. Luke begon bij VV Sliedrecht op vijfjarige leeftijd met keepen. Hier trok van Eck de aandacht van NAC Breda en maakte hij zodoende een mooie transfer. Na vier mooie jaren bij NAC keerde de talentvolle keeper terug naar Sliedrecht. 

HappyPoint_desinfectie

Luke verteld door over het verloop van zijn carriere. ” Ik heb een jaar in het eerste van Sliedrecht gespeeld, daar ging het niet zoals ik zelfde wilde. Ik verloor je passie voor het spelletje, waardoor ik besloot om er mee te stoppen. Toen een jaar gestopt, ben ik nu bezig aan mijn eerste seizoen bij de Alblas. Ik heb hier alleen een paar oefenwedstrijden gespeeld voor het 1e en met het 2e de bekerwedstrijden en ook een competitiewedstrijd gespeeld.”

Het huidige seizoen gaat voor Luke zijn gevoel erg goed. ” Het is een super leuk team! Heel er gezellig met alle jongens. Ik kende helemaal niemand maar ben erg goed opgevangen door de jongens. Ze laten me helemaal thuis voelen. Dat is superfijn vooral als je wedstrijden speelt is het zelftrouwen natuurlijk altijd hoger.”

Luke zijn ambities zijn duidelijk. ”Mijn ambities is vooral veel plezier weer uit het spelletje halen! En vanuit daar mezelf gaan verbeteren als keeper.”

Van Eck verteld over zijn hoogte en- dieptepunten in het voetbal. ” Dan moet ik toch wel zeggen de bekerfinale met Sliedrecht C1 tegen NAC. We verloren weliswaar met 4-0 maar om voor het eerst in je leven in een stadion te spelen in een bekerfinale, dat kon gewoon niet beter voelen. Het dieptepunt is denk ik dat ik stopte voor een jaar met voetbal door andere passies, ik zelf vind dat nu een domme beslissing achteraf.”

Luke zijn grote voorbeeld in het voetbal is inmiddels al gestopt. ”Mijn voorbeeld is Petr Cech, voormalig keeper van Chelsea en Arsenal. Ik vind zijn speelstijl lijken op hoe ik ook wil keepen in de goal. Ik kijk meestal altijd voor een wedstrijd een paar filmpjes van hem haha!”

Rituelen voor een wedstrijd heeft Luke niet echt. ”Het enige wat ik altijd bij moet hebben is kauwgom. Zonder kauwgom kan ik de wedstrijd echt niet beginnen!”

Luke heeft veel vertrouwen in dit seizoen. ”Ik hoop met de Alblas een leuk en sportief seizoen te maken. We hebben een goed, jong team dat graag wilt voetballen. En hoop dan ook dat we een beetje mee kunnen draaien in de competitie!”

Klik hier voor meer informatie over VV de Alblas
Klik hier voor een ander artikel van VV de Alblas