Junior Visser (20) begon als kleine jongen met voetballen bij VV Alblasserdam. Visser liep de gehele jeugdopleiding door en debuteerde op zijn zestiende in het eerste. Afgelopen seizoen maakte Junior de overstap naar de rivaal: VV de Alblas. Helaas kwam aan zijn debuutseizoen abrupt een einde door de hedendaagse omstandigheden. Dit jaar wordt dus zijn tweede bij de Alblas.

Happy-point

 Op zijn negende begon Junior met voetballen bij VV Alblasserdam. Na zeven jaar in de opleiding gespeeld te hebben, maakte hij op jonge leeftijd zijn debuut in het eerste. ‘’Ik ben begonnen in de jeugd bij Alblasserdam in de E3 en heb hierna heel de jeugdopleiding doorlopen bij Alblasserdam. Afgelopen seizoen ben ik begonnen bij de Alblas. Dit was een lastig seizoen voor ons, het doel was handhaven. Ik ben er van overtuigd dat we onze doelstelling hadden voltooid. De sfeer zat er goed in en we gingen voor elkaar door het vuur.”

Het debuteren op jonge leeftijd is natuurlijk een hoogte op zich, daarnaast heeft Junior in de junioren vaak op hoog niveau promotiewedstrijden gespeeld. ‘’Mijn hoogtepunt in de jeugd blijft toch wel het spelen van promotiewedstrijden naar de 4e divisie in de jeugd bij Alblasserdam. Ik heb dit drie seizoenen mee mogen maken. Helaas is het ons toentertijd nooit gelukt om te promoveren.’’

De voetballer waar Junior het meest naar opkijkt, is iemand hier uit de regio namelijk Frenkie de Jong. ‘’Ik heb niet echt een voetballer waar ik heel erg naar op kijk, maar als ik er een moet noemen, dan is dat toch wel Frenkie de Jong. Dit komt mede omdat ik ook een middenvelder ben. Daarnaast vind ik Frenkie gewoon een van de beste voetballers uit ons land, dus vandaar dat mijn keuze op hem valt.’’

Naast zelf voetballen, is Junior ook bezig om de junioren beter te maken. ‘’ Ik geef training aan jeugdteams bij de Alblas; afgelopen jaar was ik assistent-trainer bij de O11, aankomend jaar help ik mee met het training geven van de O13 & O15.’’ Daarnaast studeert Junior aan de Universiteit van Tilburg. Hij volgt hier de opleiding Fiscaal Recht.

Voor volgend seizoen is Junior zijn ambitie duidelijk, hij wil een stabiele 1e elftal speler te worden. ‘’De concurrentie ligt erg hoog bij de Alblas, dus niemand is zeker van zijn plek. Het wordt dus hard werken aankomend seizoen en strijden voor je plekje. Ik heb er in ieder geval veel zin in om weer te voetballen aankomend seizoen. Daarnaast hoopt hij dat de Alblas de goede voorbereiding kan doorzetten. De laatste 2 wedstrijden hebben ze gewonnen en ze zijn dus op de goede weg. ‘’De resultaten in de voorbereiding zeggen meestal niet veel, maar het geeft wel een lekker gevoel binnen de groep. Hopelijk kunnen we deze resultaten een goed vervolg geven, maar daar zal keihard voor gestreden moeten worden.”

Wij wensen VV de Alblas en Junior Visser veel succes in de competitie!

Foto: VV de Alblas

Klik hier voor meer informatie over VV de Alblas
Klik hier voor een ander artikel van VV de Alblas