Jop van Zwienen (20) speelt al sinds zijn zesde bij VV Sliedrecht. Vanaf de E1 (nu O11-1) zit hij al bij de selectie. Momenteel speelt van Zwienen in het tweede elftal van VV Sliedrecht. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Jop om zichzelf kort te introduceren. ”Mijn naam is Jop van Zwienen en ik woon in Sliedrecht. Ik studeer Bedrijfseconomie & Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik zit momenteel in jaar drie van de zes dus ik heb nog wel even te gaan. Vanaf maart heb ik alleen nog maar online les en online toetsen. Daarnaast werk ik als bijbaantje bij Verhuisboxen in Hardinxveld. Ook werk ik één dag in de week bij Avezet & Partners.”

Jop verteld over zijn carrière. ”Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen, het eerste team waar ik in terecht kwam was O9-6. Vervolgens ging ik naar O9-2. O9-2 was een team met allemaal gasten uit 1999, terwijl ik uit 2000 kom. Ik ben daarom het jaar erna vervroegd doorgegaan naar O11-4 zodat we bij elkaar konden blijven. Het jaar daarna gingen we met een groot gedeelte naar O11-2. Toen was mijn team overgegaan naar de O13, terwijl ik naar O11-1 ging. Met mijn nieuwe team heb ik vervolgens heel veel jaren samen gevoetbald en zelfs nu zit ik nog met een aantal jongens van toen in het tweede.”

Van Zwienen verteld verder. ”Toen we naar groot veld gingen, gingen we vaak eerst naar het tweede elftal van de lichting en dat jaar erna naar het eerste elftal. De teams waar ik vervolgens naartoe ben gegaan waren dan ook: O13-2, O13-1, O15-2, O15-1. Vanaf de O15-1 ging ik direct door naar de O17-1, daar heb ik twee jaar gevoetbald en vervolgens ging ik twee jaar naar O19-1. Toen zaten de junioren erop en gingen we met een groot deel naar het derde seniorenelftal. Hier hebben we een half jaar gevoetbald en toen is het seizoen door corona gestopt. Nu zit ik met een heel jong elftal in het tweede van Sliedrecht.”

Jop zijn ambities zijn duidelijk. ”Wat betreft de voetbal hoop ik graag een vaste kracht bij Sliedrecht 2 te worden. Ik heb het heel erg naar mijn zin binnen het team en ik hoop hier dan ook nog jaren te voetballen. Daarnaast wil ik natuurlijk in de komende vier jaar graag mijn studie succesvol afronden. Met deze diploma ga ik op zoek naar een vaste baan, maar voor de rest kan ik hier nog geen invulling aan geven.”

We vroegen Jop naar het huidige seizoen. ”We hebben dit seizoen drie competitiewedstrijden gespeeld en alle drie de wedstrijden gewonnen. We zijn dus uitstekend van gestart gegaan en staan momenteel tweede in de competitie. We moeten er als team wel elke wedstrijd volledig voor gaan willen we de overwinning binnen slepen, maar daar heb ik het volste vertrouwen in. Als we zo door blijven gaan denk ik ook dat we bovenin mee kunnen doen.”

De twintigjarige verteld over zijn hobby’s naast het voetbal. ”Naast het voetbal vind ik het leuk om met vrienden af te spreken. Lekker uiteten of een terrasje pakken bijvoorbeeld. Ook vind ik het erg leuk om te reizen.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht