Toen Jonathan op voetbal ging was hij tien jaar, hiervoor voetbalde hij ook al elke dag eigenlijk. Dit is nu zijn tweede jaar bij het eerste van Nieuw Lekkerland, vorig jaar is Vonk er in de voorbereiding bij gekomen en sinds toen is Jonathan vast bij het eerste gebleven. Hij mocht zijn debuut maken uit tegen IFC zondag.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Jonathan verteld over het huidige seizoen. ”We zijn het seizoen begonnen met een heel ander team en andere trainers dan vorig jaar, dus dat was eerst wel even wennen. In het begin van de voorbereiding had ik nog wat last van enkel maar dat is ook helemaal over gegaan en sinds toen heb ik gewoon lekker veel gespeeld. En nu de competitie natuurlijk weer begint hoop ik ook weer zoveel mogelijk minuten te maken.”

Jonathan heeft geen duidelijke ambitie voor de toekomst. ”Eigenlijk heb ik nog nooit echt verder gekeken dan hier bij Nieuw Lekkerland in het eerste voetballen. Eigenlijk was dat altijd mijn doel. Mijn doel nu is om vaste basis speler hier te worden en belangrijk te zijn voor het team.”

Hoogtepunten heeft elke voetballer in zijn carriere, wij vroegen Jonathan hiernaar. ”Ik heb eigenlijk nog niet echt hoogtepunten meegemaakt, in de jeugd ben ik wel een paar keer kampioen geworden. Maar als ik dan een hoogtepunt moet opnoemen was dat denk ik mijn thuisdebuut vorig jaar in de beker tegen CVV de Zwervers. Toen mocht ik in de basis beginnen, en dat hoorde ik net voor de wedstrijd, dat vond ik toen super spannend. Maar
toen ik eenmaal bezig was ging het allemaal super goed en wonnen we die wedstrijd ook met 4-0.”

De voorbeeldvoetballer van Jonathan speelt in Barcelona. ”Frenkie de Jong, als je kijkt hoeveel hij de bal opeist en rust aan de bal houdt ook al wordt er fel druk gezet, ja dat is gewoon bizar. En het is gewoon een mooie voetballer om naar te kijken, zijn techniek en inzicht in het spelletje zijn gewoon zo goed.”

Voetbal is een erg belangrijk onderdeel van Jonathan zijn leven. ”Voetbal is gewoon erg belangrijk voor mij omdat ik het gewoon heel graag doe. Als ik geen voetbal zou hebben dan heb ik geen idee wat voor sport ik dan moest gaan doen. En Nieuw-Lekkerland is ook een hechte club, bijna iedereen kent elkaar en dat maakt het altijd gezellig.”

Wij wensen Jonathan en Nieuw Lekkerland veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer informatie over de club

Voor een ander artikel over VV Nieuw Lekkerland, klik hier.