Jeffrey Monster (31) was graag nog jaren doorgegaan, maar ook na een operatie aan zijn enkel zat het er niet meer in voor de linkspoot. Monster schitterde de afgelopen vijftien jaar bij EBOH (zondag), Oranje Wit (vier seizoenen) en in he zaterdagteam van EBOH. ,,Ik heb er altijd van genoten. Natuurlijk was ik graag nog jaren doorgegaan, maar meestal bepaalt je lichaam voor je wanneer het klaar is. Maar om alleen als supporter nog te komen kijken zag ik niet zitten, dan raak je die hechte band met al die gasten toch snel kwijt. Ik ben blij dat EBOH mij de kans heeft gegeven om nu assistent-trainer te worden.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Zijn vader Rik werd na een achillespeesblessure op zijn 28ste al trainer bij Merwede, nu maakt ook Jeffrey de overstap naar het trainerschap. ,,Ik ga dat gewoon op mijn eigen manier doen, op gevoel en lekker veel praten met die gasten. Gilbert de Wildt is een enorm ervaren trainer, dus daar kan ik veel van leren. Maar hij geeft mij ook veel vrijheid en vertrouwen, zodat ik hem goed kan aanvullen. Bovendien ken ik natuurlijk iedereen bij EBOH, maar ook alle tegenstanders en scheidsrechters in de regio. Dus hij heeft ook veel aan mij, dat zorgt voor een leuke wisselwerking. Bij Ries Fok was het waarschijnlijk lastiger geweest om als assistent te zijn, omdat hij bij EBOH alles en iedereen kent. Hij en René Ebbers hebben de club weer helemaal tot leven gebracht toen ze in 2017 terugkeerden. Daar moeten wij nu op verder gaan bouwen. Met de spelersgroep die er staat is dat zeker mogelijk.”

Monster nam vanaf mei al twee maanden lang de trainingen op zich. ,,Iedere dinsdag waren er zo’n tien gasten, op donderdagavond soms zelfs twintig. Mijn broertje Danny  speelt bij Barendrecht en nam dan wat teamgenoten mee, dus het niveau lag ook hoog. Het was niet verplicht om te komen, maar als je er was moest je keihard je best doen. Zo sta ik erin. En daarna lekker lol maken met z’n allen, want dat is net zo belangrijk. Ik zal ook gewoon dezelfde Jef blijven en ze hoeven mij echt geen trainer te noemen, maar er moet wel geluisterd worden. Maar als ze merken dat je er kijk op hebt, dan is dat geen probleem. Dit wordt nog een seizoen van veel kijken en leren, daarna wil ik aan de cursus gaan beginnen.”

Klik hier voor meer informatie over EBOH
Klik hier voor meer artikelen over EBOH