Vandaag gingen we in gesprek met Esmee Baas. De 19-jarige verdediger voetbalt als sinds het begin van haar carrière bij RCD en is sindsdien niet meer weg te denken uit de dameselftallen van de club uit Dordrecht. Momenteel neemt de rechtsback op jonge leeftijd haar team op sleeptouw als aanvoerder en kijkt ze er naar uit om weer te mogen voetballen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Beginperiode
Baas begon op haar 12de met voetballen binnen haar eigen woonplaats Dordrecht. “Mijn vriendinnen gingen ook op voetbal en het leek mij ook wel wat.” De verdediger begon meteen in een gezellig team en voelde zich al snel thuis bij RCD. “Het eerste seizoen werden we ook meteen kampioen, wat ontzettend leuk was.” Buiten het voetbal focust Baas zich op het afronden van haar studie. “Ik volg de opleiding verpleegkunde op het Avans in Breda.”

Huidige seizoen
Ook voor Baas verliep het seizoen anders dan normaal. “We speelden helaas geen wedstrijden, maar zijn wel gelukkig door blijven trainen.” Het door blijven trainen hielp wel mee aan de ontwikkeling van het dames elftal van RCD. “We zijn als team toch vooruit gegaan, omdat we door zijn blijven trainen en gemotiveerd zijn gebleven, ondanks de hele situatie.”

Toekomstvisie
Baas heeft het momenteel ontzettend naar haar zin bij haar club RCD. “Het grootste gedeelte van ons team is eigenlijk vanaf het begin al bij elkaar, waardoor we een enorm hecht team zijn.” De dames zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld. “We kennen elkaar goed en dat zie je terug tijdens de wedstrijden. Ook blijven we ons steeds door ontwikkelen, waardoor ik gemotiveerd blijf.” Persoonlijk kijkt Baas heel nuchter naar de toekomst. “Ik wil gewoon altijd mijn best doen en wil zoveel mogelijk leren. Ik zie wel wat de toekomst me brengt.” Dit jaar nam de jongeling zelfs voor het eerst de verantwoording over haar team als aanvoerder, maar weet ze goed dat ze zelfs binnen deze positie in het team nog veel kan leren. “Ik moet nog beter communiceren en mezelf verstaanbaar maken in het veld.”

Foto: Kiek bij Miek

Meer artikelen lezen over RCD? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RCD