Ernesto Gomes (16) begon op zijn zesde met voetballen bij VV Sliedrecht. Na twee hele goede seizoenen in de D-pupillen, werd Gomes gescout door Feyenoord en FC Dordrecht. Uiteindelijk werd Ernesto aangenomen bij FC Dordrecht en dit wordt zijn vierde seizoen bij de schapenkoppen. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Ernesto om een korte introductie van zichzelf te geven. ”Mijn naam is Ernesto Gomes, zestien jaar oud en ik woon in Sliedrecht. Vorig jaar heb ik mijn VBMO diploma gehaald en nu volg ik de opleiding verkoper op de Da Vinci in Dordrecht. Naast school ben ik heel veel met voetbal bezig. Ik speel bij FC Dordrecht waar ik nu mijn 4e seizoen in ga. Vanaf dit seizoen ben ik rechtsback, voorheen was ik altijd spits of linksbuiten. Het is erg wennen omdat je heel je leven in de aanval speelt. Nu moet je wat zakelijker spelen en niet te aanvallend denken, maar eerst je eigen taak uitvoeren en dat is verdedigen.

Gomes zijn ambities zijn duidelijk. ”Ik hoop graag profvoetballer te worden. Mijn doel is om binnen vier jaar me debuut te maken in het betaald voetbal.”

Wij vroegen Gomes naar zijn hoogtepunt binnen het voetbal. ”Mijn hoogtepunt binnen het voetbal vond denk ik plaats in de onder 15. Na een goede competitie start met vier goals en twee assist in vier wedstrijden, werd ik uitgenodigd voor de voorselectie van het Nederlands elftal. Dit was heel mooi omdat je met de beste spelers van Nederland speelt.’’

Het huidige seizoen verloopt nog niet optimaal. ”We hebben dit seizoen twee keer verloren, twee keer gelijk gespeeld en één keer gewonnen. In de wedstijden waarin we gelijk hebben gespeeld, hadden we eigenlijk drie punten moeten pakken. Op dit moment is onze competitie helaas stil gelegd door Corona.”

De voorbeeldvoetballer van Gomes speelt in Engeland. ” Ik kijk kraag naar Alexander-Arnold van Liverpool. Hij is verdedigend erg sterk, maar ook aanvallend draagt hij vaak zijn steentje bij. Dat zie je ook terug aan het aantal goals en assist die hij per jaar heeft.”

Klik hier voor meer informatie over FC Dordrecht.
Voor een ander artikel klik hier.