eimerd-vdgriend

Eimerd van de Griend is hoofdtrainer van de damesafdeling van VV Papendrecht. Hij heeft in de jeugd van zijn tiende tot zijn achtste gevoetbald bij de club en nog een paar jaar bij Drechtstreek. Als keeper en als veldspeler is Eimerd actief geweest. Hij heeft in meerdere jeugdteams gespeeld, maar nooit in de selectie.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Eimerd om even iets te vertellen over zichzelf. “Mijn roots liggen bij de politie. Na de militaire dienst en totaal 13 jaar politie was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De Spoorwegpolitie kwam op mijn pad en toen ben ik daar gaan werken. Sinds de laatste jaren in de functie van Property Manager bij Brinks Cash Solutions Nederland. Verder als, vrijwilligerswerk, zit ik in het landelijk bestuur van het COM, Contact Oud en Actief dienende Mariniers. Dit is een club van ongeveer 6500 leden over het hele land met diverse afdelingen. Deze afdelingen organiseren van alles voor de Mariniers en Oud-Mariniers. Ik denk dat ik organisatorisch zo’n beetje tussen de 25 en 30 actief ben jaar binnen VV Papendrecht. Dit is begonnen door bij mijn zoon te gaan kijken, want hij voetbalde daar ook. Voor je het weet heb je een vlag en ben je grensrechter”.

In de C-tjes is Eimerd begonnen met het trainen van de meiden. “We constateerden we dat er in de C3 en C4 een aantal meisjes voetbalde. Mijn voorstel was, binnen het bestuur, deze samen te voegen en een meidenteam te formeren. Goed idee maar wie gaat die groep trainen en begeleiden. Dat ben ik er toen gaan doen. De meiden van toen werden dames en trots kan ik zeggen dat we kampioen zijn geworden in de vijfde klasse, kampioen in de vierde klasse en kampioen in de derde klasse. Na het kampioenschap in de derde klasse vond ik het tijd en ook goed om het stokje over te dragen aan een ander die het karretje op dit niveau zou gaan trekken. Ik ben toen gestopt maar het liep niet echt lekker met het team in de tweede klasse. Om dan een lang verhaal kort te maken, ben ik weer teruggekomen”.

Na teruggekeerd te zijn bij Papendrecht, was het voor Eimerd toch tijd om echt weg te gaan. “Na Papendrecht heb ik even helemaal niks gehad. Alleen langs de lijn af en toe foto’s maken leek me wel leuk. Totdat ik in de winterstop van 2017 gebeld werd door de voorzitter van Noordeloos. Hun team had weinig punten en ze wilde handhaven. Ik ben hier na de winterstop begonnen en we sloten toen het seizoen af als middenmoter. In Mei 2019 ben ik nog een keer aan de slag gegaan bij Papendrecht vrouwen. We hebben een doorstart gemaakt en ik moet zeggen dat we met een geweldige groep werkten die alleen maar groter werd. Nu train en coach ik samen met leider Ted Verweij en ook met veel plezier”.

Niemand weet wanneer er weer gevoetbald kan worden, maar Papendrecht zal er gelijk klaar voor staan. “Dit seizoen draaide de vrouwen bovenin de competitie mee. Het seizoen 2019/2020 werd abrupt gestopt. Vrouwen 1 draaide bovenin lekker mee. We waren uiteindelijk klaar met de competitie na 16 maart 2020. Na de zomerstop zijn we weer gestart met zowel de beker als competitie. In de eerste bekerrond hebben we volle bak alle wedstrijden gewonnen dus we waren door naar ronde twee. De competitie zag er ook veelbelovend uit. Met dit team kunnen we zeker meedoen voor het kampioenschap in de vierde klasse. Corona stak de kop helaas weer op en wie zal het zeggen wanneer we weer mogen en kunnen voetballen”.

Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht
Klik hier voor meer artikelen over VV Papendrecht