Dennis van der Steen (44) heeft na een mooie spelers carrière al een aantal jaren geleden zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Toch is hij nog steeds ontzettend verliefd op het spelletje en beleeft vele mooie successen als trainer. Momenteel hoopt Van der Steen als trainer van VV Sliedrecht hoge ogen te gooien in de competitie en opnieuw successen te behalen in de beker.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Spelers carrière 
Van der Steen begon als kleine jongen bij de jeugd VV Brederodes. Als kind van de club mocht hij hier op zijn 17e zijn debuut maken binnen de hoofdmacht. Van der Steen speelde vervolgens bij meerdere clubs, maar eindigde zijn carrière bij SC Everstein. Echter was dit voor Van der Steen het begin van iets nieuws. “Ik begon hier als trainer-speler, maar na onze promotie naar de eerste klasse ben ik trainer-coach geworden.” Na vijf seizoenen vertrok Van der Steen via Valleivogels uit Scherpenzeel naar zijn huidige club VV Sliedrecht. Hij geniet hier dan ook volop van zijn functie. “Voor mij is het ontspanning, het leukste om te doen. Ik wil er met het team alles uithalen.”

Bekeravontuur 
Van der Steen is momenteel al een aantal jaren de vaste kracht langs de lijn bij VV Sliedrecht en beleefde al mooie momenten met zijn ploeg. “In mijn eerste jaar wonnen we de districtbeker. Ook zijn we al drie jaar op rij geplaatst voor de KNVB beker, waar ik enorm trots op ben.” Echter was het niet altijd zo rooskleurig voor het elftal van Van der Steen. Tijdens zijn debuutseizoen werd de promotie op de laatste dag net niet bewerkstelligd. “We hadden een fantastisch seizoen en verdienden te promoveren. Voor de wedstrijd in de nacompetitie op neutraal terrein ging het helaas fout en we verloren de wedstrijd.” Een vervelende gebeurtenis, waar Van der Steen nog wel eens aan terugdenkt. “De nederlaag na verlenging heeft nog wel even nagedreund.”

VV Sliedrecht
Momenteel zit Van der Steen helemaal op zijn plek in Sliedrecht. Het verloop van de competitie is nog onduidelijk, maar de trainer-coach is tevreden over het begin van het seizoen. “We stonden in de top drie en ook in de landelijke beker hebben we voor verrassingen gezorgd door twee divisionisten uit te schakelen.” Van der Steen is erg lovend over de vrijwilligers en bestuursleden van zijn huidige vereniging, in het bijzonder Jan Stam. “Vanaf het eerste momenten dat ik op het complex in Sliedrecht stapte, kwam ik met hen in aanraking. Hij wachtte iedere training op mij, standaard met een vrolijke noot. Hij deed veel voor de club, maar heeft mij ook de weg binnen de club laten zien. We missen hem enorm.” VV Sliedrecht heeft te ere van hun clubicoon het profiel van Jan aan de zijkant van de tribune weergeven.

Toekomstplannen
Het succes van Van der Steen omschrijft hij als volgt. “Alles begint met een spelersgroep met een diversiteit aan kwaliteiten. Iedereen moet bereidt zijn succesvol te willen opereren en in zichzelf en het team te willen investeren. Ook goede faciliteiten als een veld, de ballen en de staf spelen hierbij een rol.” Van der Steen hoopt met VV Sliedrecht nog mooie momenten te mogen beleven in de toekomst. “Ik wil graag met dit team promoveren naar de hoofdklasse en de beker prolongeren.” Persoonlijk heeft de ambitieuze trainer-coach ook mooie doelstellingen voor ogen. “Ik wil mezelf verder ontwikkelen als trainer en hopelijk krijg ik in de toekomst de kans om trainer te worden bij een club uit de tweede divisie. Ook een functie als assistent bij een betaald voetbalorganisatie zou ik zeker ambiëren.”

Meer artikelen lezen over VV Sliedrecht? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht.