Danny van Laarhoven is op zijn vierde begonnen met voetballen bij VV Sliedrecht. Na de hele jeugd te hebben doorlopen is hij alweer aan zijn vijfde seizoen bezig voor het vlaggenschip van de blauwwitten. Buiten dat hij met veel plezier voetbalt bij VV Sliedrecht, zijn de feestjes na de voetbal ook altijd erg leuk om bij te wonen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De 26-jarige aanvaller is een echte Sliedrechter, hij is werkzaam als Engineer bij Alara-Lukagro Noise control in Groot Ammers. Al vanaf hij zich kan herinneren voetbalt hij al. “De gehele jeugd heb ik eigenlijk in de hoogst haalbare elftallen gespeeld tot ik naar de A-jeugd ging. Destijds had ik er zelf voor gekozen om wat minder te gaan trainen en wat rustiger aan te gaan doen in de A2, waar ik achteraf wel spijt van heb. Na twee seizoenen in de A2 kwamen de senioren en was eigenlijk de keus niet enorm. Ik kon of naar het derde elftal, of naar het beste elftal toen van de senioren, Het 13e, ook wel ‘Forza 13’ destijds. Met dit vrienden elftal/oud profs, werd dit seizoen helaas niet met een kampioenschap afgesloten. Dit kwam vooral, omdat we bijna elke wedstrijd wel een penalty tegen kregen door een van onze centrale verdedigers, toen beter bekend als ‘SMG’. Maar dat mocht de pret niet drukken, uiteindelijk wonnen we als team altijd de derde helft en dat was net zo belangrijk.
Na dit fantastische seizoen heb ik toen toch maar de keuze gemaakt om wat hoger te proberen te voetballen. Zo ben ik na een jaar in het derde elftal, en twee jaar in het tweede elftal toch nog bij het eerste elftal terecht gekomen. Toen we in hoofdklasse speelde onder Michel Langerak mocht ik mijn debuut maken, en sindsdien ben ik bij het eerste elftal, jammer genoeg degradeerde we in dat seizoen ook weer en zijn we sinds dien al opzoek naar die eerste echte kampioensschaal, om (vervolgens) weer terug te keren naar de Hoofdklasse.”

We praten met Danny over de hoogtepunten in zijn voetbalcarrière. “Het mooiste wat ik heb mogen maken tijdens de voetbal is toch wel de District bekerfinale tegen Heeze in seizoen 18/19 , hier wonnen we met penalty’s de districtsbeker. Los van deze bekerwinst, was het halen van het hoofdtoernooi van de KNVB-beker ook een enorm hoogtepunt natuurlijk. Alleen wel jammer dat we ons als ‘cupfighters’ niet verder hebben kunnen laten zien.” Voetbal is voor hem een perfecte uitlaatklep. “Voetbal is uiteindelijk gewoon maar een bijzaak als het op bepaalde dingen aankomt, vaak is het wel een belangrijke bijzaak.
Zeker bij Sliedrecht hebben we al een paar jaar een hele hechte groep en is het inmiddels bijna een vrienden elftal geworden, dat maakt het ook zo leuk nog steeds. Altijd gezellig en daarnaast is voetbal het perfecte moment om je zelf even helemaal te laten gaan, als je even lekker je hoofd leeg wil maken.”

Laarhoven kijkt erg op naar Messi. “Het is een beetje een cliché maar het is toch wel de beste voetballer die er rondloopt, de dribbels die hij nog steeds laat zien en zijn balcontrole is altijd een genot om naar de kijken.” Binnen de club heeft hij ook veel respect voor alle vrijwilligers. “Zij maken het altijd weer mogelijk dat we kunnen trainen en vaak ook alles verzorgen voor ons. Ook nu gebeurt er een hoop op de club en worden er enorm veel dingen opgeknapt en daar wil ik ze zeker voor bedanken. Hier gaat toch een hoop vrije tijd van een hoop mensen in zitten en dat wordt enorm gewaardeerd.”

Tenslotte praten de met de aanvaller over de toekomst. “Voor aankomend seizoen heeft onze aanvoerder Coen van der Waal mij al persoonlijk beloofd dat we kampioen gaan worden. Daar heb ik zelf ook alle vertrouwen in als ik kijk naar de huidige selectie. Wat mij wel verbaasde is dat Coen vertelde minimaal vijf keer te scoren aankomend seizoen maar volgens mij is dat hem nog nooit gelukt in zijn voetbalcarrière, dus ik ben benieuwd. Mocht bovenstaande allemaal uitkomen is mijn seizoen al volbracht,” zegt hij lachend. “Mocht daar dan toch nog een leuk bekeravontuur bij komen zoals afgelopen seizoen, zou dat alleen maar mooi zijn natuurlijk.”

Meer artikelen lezen over VV Sliedrecht? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht.