Caspar de Jong begon in augustus aan zijn zeventiende seizoen op rij in de clubkleuren van Drechtstreek, tot het welbekende coronavirus roet in het eten gooide. Zo kwam er een vervroegd einde aan zijn derde seizoen als selectiespeler. Wij spraken met hem over zijn carrièreverloop, zijn (gedwongen) jaartje in een vriendenelftal én zijn vervelende blessure.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De 22-jarige spits begon op zijn vijfde bij Drechtstreek en is daar nooit meer weggegaan. ‘’ Ik mocht van mijn vader kiezen tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek, maar omdat mijn vriendjes uit de buurt bij Drechtsreek speelde was de keuze snel gemaakt.’’ Vanaf de D-tjes heeft hij alle selectie elftallen doorlopen, waarna hij in de voorbereiding van het seizoen 2019/2020 zijn debuut mocht maken in het eerste.

Zijn eerste wedstrijd was uit tegen Wieldrecht. Gek genoeg bleef het dat seizoen bij die ene wedstrijd. ‘’Dit was omdat ik direct na deze wedstrijd gemeld had om te stoppen met het spelen voor de selectie. Niet om sportieve redenen , maar omdat ik het niet meer kon combineren met mijn werk. Ik moest namelijk weekend, avond- en nachtdiensten draaien, waardoor de combinatie met 2 keer trainen en één wedstrijd in de week niet meer kon. Toen heb ik besloten om een jaar in een vriendenteam te voetballen.” Inmiddels maakt hij zijn minuten weer in de selectie, omdat hij gestopt is met werken om zijn hbo diploma te halen.

Het begin van het seizoen begon erg vervelend voor Caspar. “Ik kamp al wat jaren met een zwakke rechterenkel. Ik ga er best vaak doorheen, maar meestal kon ik vrij snel erna weer voetballen. Alleen in een wedstrijd net voor de lockdown ging ik er opnieuw doorheen, maar nu ging de pijn niet weg. Na een bezoek aan het ziekenhuis concludeerde de dokter dat ik geopereerd moest worden. Na een second opinion van een andere dokter ben ik geadviseerd om eerst maar met een fysio aan de gang te gaan. Ik loop daarom nu twee keer in de week bij een fysio (Fysico in Dordrecht) om mijn enkelband op te trainen waardoor er hopelijk geen operatie aan te pas hoeft te komen.”

De doelen van de spits zijn erg duidelijk. “Om elke keer als ik mijn schoenen aantrek plezier te maken. Dat vind ik nog steeds het belangrijkst. Je kan wel in het hoogste elftal spelen, maar als je daar niet met plezier speelt, dan is het grootste gedeelte van je seizoen niet zo leuk als het eventueel zou kunnen zijn in een lager elftal.”

Lionel Messi is voor veel voetballers een groot voorbeeld, zo ook voor Casper. “Hij is de beste in wat hij doet. Met welk gemak hij mensen passeert vind ik echt grandioos om te zien. Veel mensen vergelijken mij ook met mijn vader. Hij was vroeger ook een snelle linksbenige buitenspeler.”

Buiten het voetballen vind hij het ook erg leuk om af te spreken met zijn vriendin Michelle of met vrienden. “Ik hou ook van skiën en series kijken. In de zomer bezoek ik ook dancefestivals dus ik hoop dat ik er deze zomer weer wat kan bezoeken. Sinds kort spelen we nu met wat vrienden een dartcompetitie wat ik ook erg gezellig vind.”

Hij hoopt dat we zo snel mogelijk weer echt kunnen gaan voetballen. “Een wedstrijd spelen op zaterdag met een zonnetje, en daarna lekker een drankje doen in de kantine mis ik echt. Als iedereen zich gewoon aan de maatregelen houdt kan het alleen maar sneller gaan!”

Voor meer artikelen over Drechtstreek klik hier
Klik hier voor meer informatie over Drechtstreek