Ryan Korporaal (25) is de nieuwe assistent-trainer van Oranje Wit. Hij speelde in de jeugd voor Dubbeldam (1999-2001), Sparta (2001-2004), Feyenoord (2004-2014), FC Dordrecht (2014-2016) en kwam daarna terecht bij Sliedrecht.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Daar ging het in de hoofdklasse al snel mis met de knie van de talentvolle verdediger, waarna een lang en zwaar revalidatieproces wachtte. Korporaal maakte onder Dennis van der Steen nog een mooie comeback en de bekerwinst maakte hem trots, maar vorig jaar besloot hij na nieuwe klachten om er toch een punt achter te zetten. Op 24-jarige leeftijd pas. ,,Het blijft jammer, maar het is niet anders.”

”Ik heb toen besloten dat ik trainer wil worden en had veel mooie opties, maar toen ik van Faysal Kadi Wahabi de kans kreeg om assistent te worden bij Oranje Wit wist ik direct dat ik dat moest doen. Werken bij een eerste elftal van zo’n grote en mooie club en werken met een talentvol team is een mooie kans voor mij als beginnend trainer. Ik krijg van Faysal veel vrijheid en vertrouwen om mijn rol in te vullen. Mijn leeftijd zie ik niet als een probleem, juist als een voordeel. Ik sta  middenin de groep en kan makkelijk met al die gasten praten, over voetbal en andere zaken. Op die manier probeer ik Faysal zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Korporaal kijkt met vertrouwen richting het nieuwe seizoen. ,,We moeten vooral niet bang zijn, maar juist uitstralen dat we altijd willen winnen. Ik heb vorig seizoen wel gehoord en gezien dat het niet lekker ging, maar dat hebben we achter ons gelaten.”

Korporaal hoopt ook dat de zaterdagen met volle kantines en veel publiek snel weer terugkeren. ,,Alles moet nu heel voorzichtig, dat blijft gek in een omgeving waar je normaal gesproken veel lol maakt en elkaar constant aanraakt. Maar veel clubmensen kwamen de afgelopen maanden al naar mij toe omdat ze mijn vader Henk-Paul nog kennen, die ook nog jong was toen hij als speler van Oranje Wit moest stoppen met voetballen. Hij werd toen ook trainer. Mijn broertje Fabian speelt in de tweede divisie bij ASWH. Hopelijk kan hij nog jaren door.”

Klik hier voor meer informatie over Oranje Wit
Klik hier voor meer artikelen over Oranje Wit