Anouar Said (25) besloot begin maart de overstap naar Oranje Wit te maken. Een paar dagen later kwam het voetbal overal stil te liggen. ,,Daardoor heb ik niet echt afscheid kunnen nemen van Roda Boys, waar het helaas niet helemaal werd wat ik ervan had gehoopt.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
DORDRECHT – Said is 25 jaar, maar loopt al tien jaar mee in het amateurvoetbal. ,,Ik heb in de jeugd van Feyenoord, Sparta en FC Dordrecht gespeeld. Bij Feyenoord speelde ik nog samen met Akin Arslan, die hier ook nieuw is, en met Ryan Korporaal, nu onze assistent-trainer. Op mijn vijftiende mocht ik al debuteren in het eerste van Pelikaan, onder trainer Michel de Raad. Daarna werd ik onder Ron Tempelaar al snel basisspeler.”

Hij speelde met Pelikaan vier jaar in 1C en de afgelopen vier jaar in de tweede klasse, waarvan het laatste jaar dus bij Roda Boys. ,,Maar de reistijd vanuit Zwijndrecht naar Aalst was niet ideaal, bij Oranje Wit zit ik zo.” Bij Oranje Wit keert Said bovendien terug op het niveau waar hij graag speelt. In 1B wacht Oranje Wit een zware start met wedstrijden tegen XerxesDZB, Kloetinge en RVVH. ,,Dat zijn titelkandidaten verwacht ik, maar het is belangrijk dat we dit seizoen voor niemand bang zijn. Ik denk dat we zelf ook een team hebben met veel kwaliteiten en mogelijkheden, dus dat moeten we ook uitstralen.

Zelf hoop ik op een mooi seizoen als hangende linksbuiten, waarbij ik de vrijheid heb om naar binnen te komen. Dat geeft voor linksback Manucho Adelino dan kansen om op te komen. Buiten het veld hebben we al jaren een goede klik en bij Pelikaan hebben we ook mooie tijden beleefd, dus heel leuk om nu weer met hem in een team te spelen.”

Klik hier voor meer informatie over Oranje Wit
Klik hier voor meer artikelen over Oranje Wit