Justin-Beemsterboer

Justin Beemsterboer (21) speelt dit seizoen in de punt van de aanval bij vv Papendrecht. De spits begon op achtjarige met voetballen bij de Papendrechtse vereniging en speelde tot aan de toenmalige c’tjes bij de rood-zwarten. Door een verhuizing vertrok Beemsterboer naar Altena en mocht hij als eerste jaars B speler zijn wedstrijden gaan afwerken bij de O19-1. Na dit jaar vertrok Justin samen met zijn trainer naar TSC Oosterhout. Bij deze club kwam de spits vier jaar lang uit in de 4e divisie. Ook maakte de Papendrechter zijn debuut in het eerste elftal op zijn zeventiende. Na dit jaar maakte Justin de overstap naar vv Papendrecht waar hij op achttienjarige leeftijd zijn debuut maakte.


Papendrecht mag tevreden terugkijken op het eerste jaar in de eerste klasse. Met éénentwintig punten uit zeventien gespeelde staat het op een mooie negende plaats. Door het vroegtijdig beëindigen van de competitie mag Papendrecht zich volgend jaar nogmaals eerste klasser noemen. Ook Justin is over het algemeen positief over dit seizoen. ‘’We begonnen dit seizoen slecht, maar ik merkte dat we steeds meer gingen wennen aan de eerste klasse. We hebben veel last gehad van blessures bij belangrijke spelers en daarmee hebben we mee moeten leren omgaan. We speelde later in het seizoen een stuk beter ondanks een aantal slordige foutjes waardoor we puntverlies hebben geleden. Al met al vind ik dat we het dit seizoen goed hebben gedaan al is het einde van de competitie teleurstellend, want ik had graag gezien hoe we ons verder hadden ontwikkeld dit seizoen.’’

Over zijn persoonlijk prestaties van dit seizoen is Justin kritisch. ‘’Wat mijn persoonlijke prestaties van dit seizoen betreft vind ik dat ik geen goede start heb gekend. Van een spits wordt er verwacht dat je goals maakt en dat gebeurde naar mijn mening te weinig. Zeker als ik kijk naar het vorige seizoen kijk waarin ik niks te klagen had wat betreft mijn doelpunten aantal. Het zat me aan het begin in het seizoen dwars dat het mij niet lukte om het niveau van het vorige seizoen gelijk door te trekken. Ik nam mezelf dit zo kwalijk dat ik daar misschien nog wel slechter door ging spelen. Gelukkig kon ik goed praten met mijn medespelers en de staf. Vooral de meer ervaren jongens zijn belangrijk voor me geweest zoals Nick Kamerling en Edinho Goodett. Deze jongens zijn in mij blijven geloven en dat is het belangrijkst. Uiteindelijk lukte dat ook en kon ik de laatste wedstrijden doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team. Ik baal als een stekker dat het zo moet eindigen maar gezondheid staat op één.’’

De uitblinker van het seizoen is voor Justin geen moeilijke keuze. ‘’Deze keuze zullen de meeste mensen niet verwachten, maar de uitblinker van dit seizoen is voor mij Thomas Muilwijk. Deze jongen kan ten eerste bijzonder goed voetballen, maar heeft helaas zijn knie als tegenstander. Voor dat het seizoen begon ging zijn knie uit de kom en als team verwachtten wij dat zijn seizoen erop zat. Tot dat hij na drie maanden weer aan het trainen was en ook weer wedstrijden meespeelde. Zoals vanouds was Thomas weer belangrijk tot dat zijn knie helaas weer uit de kom schoot. Voor Thomas was dit weer een harde klap en door zijn doorzettingsvermogen vind ik dat hij de uitblinker van het seizoen is. Hij liet ons zien hoe hard hij ervoor werkt om weer terug te kunnen komen in het elftal en ik denk als wij allemaal die instelling tonen wij elke wedstrijd al 1-0 voor staan.

Om fit te blijven loopt Justin twee keer per week hard en tussendoor doet hij aan krachttraining. ‘’Ik ben nog gewoon aan het werk, en dit werk is fysiek dus voor mij is het fit blijven geen probleem. Voor het komende seizoen weet Justin ook al wat hem te doen staat. ‘’Het komende seizoen wil ik persoonlijk meer goals maken. Daarnaast wil ik belangrijk zijn voor het team en mijn basisplaats behouden. Er komen een aantal nieuwe jongens bij en het zit er in de theorie goed uit. Nu moeten we er nog voor zorgen dat het in de praktijk ook zo goed gaat, maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Klik hier voor meer informatie over VV Papandrecht.
Voor een ander artikel over VV Papendrecht klik hier.