Robin Vleugel (18) begon op zijn zesde met voetballen bij VV Sliedrecht. Vleugel speelt hier nog steeds en zit momenteel in de JO19-1.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen naar Robin zijn mening omtrent het stilleggen van het amateurvoetbal. ”Ik vind het onzin. Het profvoetbal mag wel doorgaan, terwijl hier net zoveel contactmomenten zijn als bij het amateurvoetbal. Voor mij komt het toch eigenlijk goed uit, omdat ik nog vier weken geblesseerd ben.”

Het begin van het seizoen was erg goed. ”We deden voor het eerst in tijden mee met de top. We staan momenteel eerste in de competitie. Daarnaast zijn we ook doorgegaan in de beker.”

De fitste spelers uit het team kan Robin makkelijk aanwijzen. ”Tobi van Zwienen en Jaimy Vet,
dat zijn de twee middenvelders die heel de wedstrijd lang kunnen blijven rennen.

Veel amateurvoetballers kijken op tegen de professionele voetballer die vaak op en top fit zijn. ”Cristiano Ronaldo, als je hoort hoeveel uur die per dag traint is dat meer dan alle andere voetballers. Door zo hard te werken staat hij nu ook aan de top.”

Als voetballers kan je altijd van elkaar leren. O.a. hierom hebben we dit nieuwe item in het leven geroepen. We vroegen aan Vleugel wat zijn advies voor andere voetballers zou zijn. ”Iets gezonder eten en tussendoor wat hardlopen of fietsen. Door gezonder te eten, kom je wat minder snel aan waardoor het wegvallen van de voetbaluren wat minder uitmaakt voor je gezondheid. Door ook standaard elke dag een stuk te fietsen of hard te lopen, zorg je toch nog voor je dagelijkse portie beweging.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht