Mustaf Asir (20) begon pas op zijn viertiende met voetballen bij VV Sliedrecht. Hij speelt hier momenteel in het twaalfde team met vrienden. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Mustaf zijn mening over het stilleggen van de competities. ”Net als iedereen uit ons team, vind ik dit erg jammer. We zaten er lekker in en verloren bijna geen wedstrijden. Nu is het maar de vraag of we deze vorm weer hebben wanneer de competities weer beginnen.”

De start van de competitie was erg goed. ”Vorig jaar begonnen we erg slecht aan de competitie en hadden we vier punten uit tien wedstrijden. Sinds Januari 2020 hebben we het anders neergezet en hebben we geen wedstrijd meer verloren. We zijn door in de beker en staan eerste in de competitie. Ik hoop dan ook dat we deze lijn door kunnen trekken.”

Naast voetbal is Mustaf ook in de gym te vinden. ”Ik probeer twee á drie keer per week naar de sportschool te gaan om fit te blijven. Naast je conditie moet je ook fysiek sterk zijn. Vooral als spits want ik sta vaak tegen fysiek sterke verdedigers.”

Er is altijd wel iemand de fitste in het team. ”Ik denk dat de fitste uit ons team degene zijn die ook aan boksen doen. Dit zijn Melvin, Danyal en Richard. Tussen hun drie zou ik geen keuze kunnen maken.”

Tot slot vragen we wat de verwachting voor het einde van de competitie is, als deze weer hervat wordt. ”Zoals al eerder aangegeven hoop ik dat we onze vorm weer hebben als de competitie weer begint en als dat zo is, heb ik er alle vertrouwen in dat we kampioen worden en minimaal bij de laatste 32 in de beker moeten zitten. Alles wat daarna komt is mooi meegenomen.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht