Martijn Nieuwenhuis (20) begon op zestienjarige leeftijd met voetballen. Martijn begon destijds in de B5. Nieuwenhuis speelt momenteel in het tweede van VV Sliedrecht.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Wat is uw mening over het feit dat het hele amateurvoetbal stil gelegd is?
Het is natuurlijk jammer dat we geen wedstrijden mogen spelen, we waren ook nog ongeslagen in de competitie en wilden dit voortzetten. Maar nu er zoveel besmettingenzijn, is het ook niet slim om de voetbal voort te  zetten. Ik hoop dat we binnenkort weer mogen trainen zoals normaal en dat de wedstrijden snel weer door gaan.

Hoe ging de start van het seizoen van uw team?
De start van ons team was best goed. We begonnen in Juli al met trainen en hebben doorgetraind tot het begin van de beker. We konden alleen niet zoveel oefenwedstrijden spelen als we wilden, want we hadden een paar Corona besmettingen. In de beker zijn we niet zo goed begonnen, omdat we nog in moesten komen als team. We zijn namelijk een heel nieuw team met maar een paar spelers van het tweede van vorig jaar. In de competitie zijn we wel heel goed begonnen, we hebben tot nu toe alles gewonnen.

Wat doe je normaal gesproken om naast de voetbal (extra) fit te worden/blijven?
Ik probeer op maandag, woensdag en vrijdag naar de sportschool te gaan, als ik geen zaalvoetbalwedstrijden heb, om fit te blijven. Op dinsdag en donderdag heb ik training. Soms heb ik ook een of twee zaalvoetbalwedstrijden, op maandag en op woensdag. Ik zit bij twee zaalvoetbalteams.

Wat zijn jouw tips/tricks om nu alles stil ligt fit te blijven voor andere voetballers? (training, oefeningen, voeding)
Als tip heb ik: probeer wat te doen op een avond, als je een avond thuis zit op de bank dan pak je sneller wat eten of wat te drinken. Als je bijvoorbeeld naar de sportschool gaat kan je niet eten en als je terug komt van de sportschool heb je toch minder zin om ongezond te eten.

Welke (ex-)voetballer is voor jou het ultieme voorbeeld op het gebied van hard werken en fitheid?
Mijn voorbeelden om fit te blijven in deze tijden is het team van Bayern Munchen en Cristiano Ronaldo. Vorig seizoen was het heel duidelijk dat Bayern Munchen enorm fit uit de lockdown kwam. Ze wonnen de treble en wonnen met 8-2 van Barcelona. Cristiano Ronaldo is altijd al een harde werken en één van de fitste spelers van de wereld. Ik verbaas me elke keer weer als ik zie hoe fit hij is.

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor meer artikelen over VV Sliedrecht