Lorenzo van Wijk (21) begon met voetballen bij VV Drechtstreek. Kort hierna besloten zijn ouders om Lorenzo over te schrijven naar VV Papendrecht. Hier heeft van Wijk uiteindelijk tot zijn zestiende gespeeld, toen ging hij terug naar Drechtstreek om met zijn vrienden in een team te spelen. Dit was het toch niet helemaal voor Lorenzo, hij besloot om terug te gaan naar Papendrecht waar hij op dit moment in het eerste elftal speelt. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen naar Lorenzo zijn mening rondom het stilleggen van het amateurvoetbal. ”Ik vind het jammer dat het seizoen weer is stilgelegd. Mijn mening is heel duidelijk, zolang de besmettingen zo hoog blijven oplopen snap ik het volledig. Maar zodra het weer wat zakt, moet het voetbal zo snel mogelijk weer op gang komen.”

Het begin van de competitie was niet optimaal. ”We hebben een lastige voorbereiding gehad. Dit kwam vooral omdat we heel erg achter lagen qua conditie vergeleken andere teams. Daarnaast waren we een beetje zoekend naar ons spel, maar ik zie zeker potentie voor in de toekomst.”

Van Wijk probeert naast het voetbal ook bezig te zijn met zijn fitheid. ”Ik probeer elke week een paar keer naar de sportschool te gaan en buiten te hardlopen.” De fitste in het team kan Lorenzo makkelijk aanwijzen. ”Rick Molenaar, die jongen heeft de longen van een paard. Op de training loopt die altijd voorop.”

Veel amateurvoetballers kijken op tegen de professionele voetballer die vaak op en top fit zijn. ”Cristiano Ronaldo. Het is niet mijn favoriete speler maar op het gebied van fit blijven en hard werken, vind ik het zeker knap en heb ik daar ook veel respect voor.”

Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht
Klik hier voor meer artikelen over VV Papendrecht