Dion van den Dool (19) speelt al sinds zijn vijfde. Bij deze club begint hij dit seizoen dan ook aan zijn viertiende seizoen. Dion speelt op dit moment in het zesde van VV Sliedrecht.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Wat is uw mening over het feit dat het hele amateurvoetbal stil gelegd is?
Hoe vervelend het ook is en hoe erg ik de gezelligheid en het buffelen op het veld voor een overwinning ook mis, maakt dat niet uit. Covid-19 is gewoon iets wat op dit moment belangrijker is dan iets zoals voetbal en als we kunnen helpen om de R naar beneden te halen door te stoppen met voetballen, dan moet je dat gewoon doen. Daarom is het naar mijn mening dan ook meer dan terecht.

Hoe ging de start van het seizoen van uw team?
Mijn team begon redelijk goed aan het seizoen. We hebben namelijk veel goede spelers aangetrokken naar het team waar ik in speel. Hierdoor werden we een goed voetballend team. Helaas gingen we niet door in de beker, omdat we één doelpunt tekort kwamen. In de competitie ging het wel slechter. Het goede voetbal bleef er gelukkig wel in, alleen de resultaten zaten heel erg tegen.

Wat doe je normaal gesproken om naast de voetbal (extra) fit te worden/blijven?
Normaal gesproken dit ik al best veel om fit te blijven naast de voetbal. Zo sport ik iedere dag minstens iedere dag een uur met gewichten en oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht. Daarnaast zaalvoetbal ik ook een a twee keer in de week, hiermee houd ik mijn conditie redelijk op niveau en blijf ik lekker fit.

Wat zijn jouw tips/tricks om nu alles stil ligt fit te blijven voor andere voetballers? (training, oefeningen, voeding)
Een goede tip van mij om fit te blijven in deze bijzondere tijd, is sowieso natuurlijk beginnen met hardlopen, maar ook wat meer aan krachttraining gaan doen. In deze tijd zijn namelijk de sportscholen nog wel open en hier kan je dus gewoon je lichaam sterker maken. Met een sterker lichaam heb je aan het begin van de herstart een groot voordeel. Dus houd jezelf gewoon aan een krachttrainingsschema en ga hardlopen.

Wat is uw verwachting voor het einde van de competitie wanneer de competitie hervat wordt?
Op dit moment ben ik nog al sceptisch over het feit of dit jaar de competitie gaan hervatten. Hierdoor denk ik dan ook dat we op zijn vroegst weer in eind januari begin februari weer kunnen gaan beginnen. Daarom denk ik ook dat de competitie waarschijnlijk gehalveerd wordt qua wedstrijden, aangezien je anders niet promotie en degradatie wedstrijden kan spelen. Daarom denk ik dat ze de competitie maximaal tot begin juni uit kunnen stellen en het dus afhankelijk is van vaccins en cijfers of het een halve of hele competitie wordt afgerond.

Klik hier voor meer informatie over Sliedrecht
Klik hier voor meer artikelen over Sliedrecht