Abdoul Rahim Bah (17) is sinds zijn twaalfde lid van VV Sliedrecht. Op dit moment voetbalt Abdoul niet in een elftal, hij helpt voornamelijk het eerste elftal altijd en is er ook altijd bij om ze te supporten. Volgend jaar wil Bah het voetballen weer oppakken. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen naar Abdoul zijn mening rondom het stilleggen van het amateurvoetbal. ”Ik vind het heel erg jammer, het eerste elftal was heel goed bezig en stonden gedeeld eerste met negen punten uit vier wedstrijden. Ik hoop dat het team deze lijn door kan trekken wanneer de competitie weer hervat wordt. Dan staan we hopelijk aan het einde van het jaar bovenaan wat lijdt tot promotie naar de Hoofdklasse.”

De fitste uit het team kan Bah makkelijk aanwijzen. ”Dan kies ik voor Sven van der Net. In de wedstrijden lijkt het net of hij vier longen heeft, hij blijft maar gaan.”

Wij vroegen Bah om advies voor andere voetballers omtrent hoe je het beste fit kan blijven nu bijna alles stil ligt. ”Blijf vooral bewegen. Denk aan de sportschool of aan hardlopen. Begin klein en geniet van de kleine stapjes. Al is dat maar 20 minuutjes hardlopen of een uurtje wandelen.”

Abdoul zijn voorbeeldvoetballer komt uit Portugal. ”Cristiano Ronaldo is echt een voorbeeld voor mij. Op het gebied van fit blijven en hard werken zou hij voor iedereen een voorbeeld moet zijn. Hij is 35 jaar en loopt er nog steeds topfit bij.”

Bah heeft veel vertrouwen in het team. ”Ik denk dat we een hele goede spelersgroep hebben. Als iedereen fit blijft, heb ik er zeker vertrouwen in dat wij aan het einde jaar met de schaal staan en promoveren naar de Hoofdklasse.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht