De 1e jaars JO-17 speler, en pupillenscheidsrechter, mag zich nu ook pupillentrainer noemen. De nu 15-jarige Bjorn Sala uit Molenlanden ( Bleskensgraaf ) speelt fluit en traint bij vv Sliedrecht. Waarschijnlijk is Bjorn nu de jongste pupillen trainer in de regio. Die tevens ook pupillen scheidsrechter is, en ook zelf nog graag voetbalt. Bjorn heeft namelijk via de KNVB en vv Sliedrecht zijn pupillen trainers diploma gehaald.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Als speler heeft hij toch al wat hoogte en diepte punten mogen beleven in de voetballerij. Zeker een hoogte punt in de reeds 7 jaar dat Bjorn nu voetbalt is gelijk het eerste halfjaar kampioen worden. Zeker het hoogte punt is het behalen van de district KNVB beker Het was het eerste jeugdteam bij die vereniging dat deze beker behaalde. Diepte punten waren er ook, op doelsaldo geen kampioen worden, je kampionswedstrijd verliezen, en natuurlijk het tot twee keer stil leggen van de competitie door corona.  Bjorn heeft naast vv Sliedrecht ook bij VVAC en de Alblas gespeelt, maar voelt zich bij vv Sliedrecht het meeste thuis. Een van de beste spelers vindt Bjorn de nu bij Barcelona spelende en tevens uit Molenlanden ( Arkel ) komende Frenkie de Jong. Het zal moeilijk worden deze eens te ontmoeten.

Als pupillen scheidrechter beleefde Bjorn , die nu bijna 65 wedstrijden heeft gefloten ook zeker een aantal hoogte punten. Een hoogte punt was de halve finale fluiten voor de KNVB district beker, die hij als speler zelf ook heeft gewonnen. Fluiten bij het door vv Sliedrecht georganiseerde Internationale Bagger Cup toernooi, met deelnemers uit Nederland, België en Duitsland. Daar mocht Bjorn een kwart finale fluiten. Ook een wedstrijdje fluiten van de MO 13 spelers vond hij een van de hoogtepunten, Twee jonge meiden teams met een jonge scheidsrechter. Hoe leuk is dat? Bjorn heeft zelf als favoriete scheidsrechters zijn naam genoot Bjorn Kuipers en de ook uit Molenlanden ( Ottoland ) komende Danny Makkelie. Beide scheidrechters hoopt Bjorn eens in het echt te mogen ontmoeten.

En nu pupillentrainer, zo kort trainer dan heb je eigenlijk geen hoogte punten of toch wel? Bjorn is er erg trots op dat hij als trainer is verbonden bij Football Skills Nederland ( FSN ) de voetbalschool van oud prof speler Raymond Zwildens. FSN gaf Bjorn de mogelijkheid om elke zondag op de locatie H.I. Ambacht mee te trainen met gediplomeerde trainers, zo leer je het in de praktijk. Ook is Bjorn trainer bij de jongste jeugd van vv Sliedrecht. De beste trainer vindt Bjorn, Erik ten Hag van AJAX. Die hij ook eens hoop te mogen ontmoeten.

Een op jonge leeftijd, een zeer sportieve jongen uit Molenlanden, dat meerdere grote namen in de voetballerij heeft voorgebracht.

Wat de toekomst brengt? Bjorn speelt nu bij vv Sliedrecht in een erg leuk team, met goede trainers. Daar wil hij eigenlijk wel in blijven, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Bjorn staat overal voor open.  Als pupillen scheidrechter wil Bjorn voorlopig nog de pupillen blijven fluiten. En als trainer, Bjorn traint nu de aller kleinste spelertjes bij vv Sliedrecht. Maar nu hij zijn certificaat heeft behaald, lijkt het hem ook erg leuk om mee te trainen bij een jeugd elftal bijvoorbeeld een JO 8 team , om zo onder aan de ladder te beginnen, de nog jonge spelers de basis aan te leren. Zo kan hij mee groeien met de spelers. Bjorn blijft lekker spelen, fluiten en trainen bij vv Sliedrecht, wat dat is de club die hem deze mogelijkheden heeft gegeven.

Vv Sliedrecht geeft jonge spelers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen, naast Bjorn zijn er nog meer jeugdige spelers die zich op andere vlakken inzetten. Als bijvoorbeeld keepers trainer, jeugdscheidsrechter en jeugd c.q. pupillentrainer. Dat de jeugd zich zo inzet voor de club, daar is de jeugdcommissie van vv Sliedrecht wat trots op.

Tekst en foto: Marco Sala

Klik hier voor meer informatie over Sliedrecht
Klik hier voor meer artikelen over Sliedrecht