Sportcetrum-Dordrecht

Sportcentrum Dordrecht is 41  jaar toonaangevend op het gebied van functionele sportartikelen waaronder sportoutfits, voetbalschoenen, runningschoenen, wandelschoenen en teamwear. Niet alleen in de Drechtsteden, maar ook in andere delen van Nederland. 2021 is voor Sportcentrum Dordrecht een extreem druk jaar. Mede door de bekende pandemie beleeft de sportspeciaalzaak dat binnen het bedrijf als in een rollercoaster.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

DORDRECHT –,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Danny Kraaijeveld, storemanager bij Sportcentrum Dordrecht. En dat al vier decennia lang! Sportcentrum Dordrecht is gevestigd aan de Albertine Agnesstraat in Dordrecht. Een ideale plek voor een sportspeciaalzaak. Je kan er gratis voor de deur parkeren. “Daarnaast zijn we makkelijk bereikbaar”, aldus Danny.

SERVICE
Store-manager Danny Kraaijeveld is al lange tijd bij Sportcentrum Dordrecht betrokken: ,,Als je al zo lang een sportspeciaalzaak bent, zoals wij zijn, dan ken je de klant. Families zijn opgegroeid met Sportcentrum Dordrecht. Wij hebben klanten in de zaak, die hier 40 jaar geleden kwamen en die hier nu met hun kleinkinderen komen. Wij hebben een band met onze klanten. We kennen hun verhaal, hun wens. We nemen ook de tijd voor onze klant. De hoofdletter S van Service, hebben wij hoog in het vaandel staan. Service gaat bij ons verder dan de deur voor je open houden of je een kop koffie aanbieden. Wij kennen onze klant en kennen de clubs waar ze voetballen of korfballen. Hierdoor weten wij precies welke schoen je nodig hebt of in welke teamwear je speelt.” Maar naast de ‘fysieke’ winkel, heeft de verkoop van sportkleding en –schoenen via internet ook een enorme vlucht genomen in de loop der tijd. ,,Onze webshop is onze tweede winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze vestiging te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk. Ook de teamwear van de clubs die wij kleden en sponsoren, kan via de webshop besteld dorden.

TEAMWEAR
Daarnaast is ook het bedrukken van shirts ‘core-business’ geworden, zeker in de periode rond de competitiestart(s). Angelo van Wanrooij, verkoop- en bedrukkingsspecialist: ,,In de winter sta ik op de winkelvloer en in de zomermaanden stuur ik een team van drukkers aan. Wij bedrukken de teamwear van heel veel clubs in de regio Zuid Holland zelf. Hierdoor zijn de lijnen kort, kunnen we makkelijk schakelen en altijd maatwerk leveren.’’ SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied. SCD bedient ongeveer twintig clubs in de regio Zuid Holland en de rest van Nederland. Hierbij gaat het om voetbal- en korfbalclubs. ,,Eigenlijk draaien we 24 uur per dag, zeven dagen in de week’’.

DE WINKEL
Sportcentrum Dordrecht werkt met een vast crew medewerkers. Zij staan niet alleen op de winkelvloer, maar ze verzorgen ook, gezamenlijk, de inkoop van de producten.  Binnen Sportcentrum Dordrecht, wordt gewerkt met vakspecialisten. Daarnaast is inlevingsvermogen belangrijk. Alleen dan kan je de klant goed te woord staan en helpen aan het product wat het beste bij de klant past.  Advies op maat! “Op voetbalgebied hebben we altijd de License Voetbalpakken van de Europese topclubs”, aldus Tony van Maren. “En natuurlijk hebben we een mooi assortiment Nike Tech Fleece producten die worden afgewisseld met Club Fleece producten van Nike. Alle deze producten verkopen we ook in de kindermaten 62 tot en met 176.”

Voor meer informatie over Sportcentrum Dordrecht, klik hier.