RCD, een echte familieclub

DORDRECHT – Mieke Zwang staat ieder weekend met haar fotocamera langs de lijn bij RCD, waar haar zoon Noah voetbalt. Aan de Reeweg-Oost kan ze twee van haar grote hobby’s, voetbal en fotografie, op perfecte wijze combineren. Van de jongste pupillen tot de oudste senioren, Mieke legt alles vast. Voor het VoetbalJournaal maakte ze een selectie van haar favoriete RCD-foto’s van het afgelopen jaar.

Plezier voor iedereen bij RCD
DORDRECHT – De jeugd van RCD groeit al jaren, zowel in aantallen als qua niveau. Hans Hamberg loopt sinds de zomer van 2013 rond bij RCD, waar zijn zoons Luuk en Sven in de jeugd actief zijn. Hij is coördinator van de JO7, JO8 en JO9 en bovendien traint hij de JO8-1. ,,Dat doe ik allemaal met veel plezier, want dat staat bij RCD altijd voorop. We vinden het belangrijk dat iedereen zich volledig thuis voelt op de club, zowel de jeugdspelers als de ouders. Dat familiegevoel is erg belangrijk bij deze club. RCD is de laatste jaren weer flink gegroeid qua aantallen, maar we willen niet te groot worden. Het is juist leuk dat iedereen elkaar nu kent en dat alle trainers de spelers gewoon bij hun naam kunnen noemen.”

Hamberg is ook blij dat RCD sinds de zomer van 2016 weer bij iedere wedstrijd een pupil van de week heeft bij thuiswedstrijden van het eerste elftal. ,,Ik weet niet waarom het een tijdje niet zo is geweest, maar het is in ieder geval mooi dat we op deze manier weer een mooie brug kunnen slaan tussen het eerste elftal en de jeugd. Ik merk hoe trots die jongens zijn als ze pupil van de week zijn geweest, als ik bijvoorbeeld zie dat ze de wedstrijdbal met handtekeningen op maandag mee naar school nemen om te laten zien aan hun klasgenootjes, maar ook de mannen van het eerste vinden het leuk. In eerste instantie konden de jeugdspelers zich zelf opgeven om pupil van de week te worden, maar nu kiezen we voor iedere wedstrijd iemand uit. Dat kan zijn omdat iemand altijd keihard zijn best doet, maar pas kozen we ook een jongetje uit die even een zware periode had omdat zijn ouders waren gescheiden. Dan is zo’n dag meelopen met de jongens van RCD 1 een mooie afleiding. Daar draait het allemaal om binnen een familieclub.”

Total
42
Shares