Dylan Koorneef is 20 jaar en keept voor VV Dubbeldam. Hij begon op zes jarige leeftijd met keepen in de F1 en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van VV Dubbeldam.

Het huidig voetbalseizoen gaat heel erg moeizaam verteld Koorneef. Door de corona regels hebben zij maar een paar wedstrijden kunnen spelen. In het begin gingen de trainingen ook niet soepel vanwege de maatregelen die corona met zich mee bracht.

Waar de keeper in uitblinkt als hij onder de lat staat is zijn vaardigheden in snelheid en reflex. Ook is hij heel erg sterk aan de bal waardoor hij goed kan meevoetballen. Verder kan hij goed coachen wat natuurlijk heel handig is van iemand die overzicht heeft over het hele veld.

Koorneef denkt dat hij is gaan keepen omdat zijn vader ook een keeper was en hij daarom een mooi voorbeeld had. Gert-Jan Koorneef (zijn vader) heeft hem dan ook altijd getraind.

We vroegen Dylan wat zijn mening is van de stelling: ‘Keepers zijn gek’. Zijn lachwekkende reactie hierop was ‘’Ik vind dat de stelling wel moet kloppen, ik ken geen keeper die normaal is. Niemand die normaal is gaat voor zijn lol in een goal staan en ballen naar zijn hoofd gevuurd krijgen.’’

Een ritueel om goed te presteren heeft de keeper van VV Dubbeldam niet. Wel vindt hij het belangrijk om een goede lange warming up te doen om zich goed te focussen op de wedstrijd. Wat hij later wil bereiken is om bij een zo hoog mogelijke club te spelen, denk daarbij aan de hoofdklasse tot de tweede divisie.

Voor meer artikelen over VV Dubbeldam klik hier.
Voor meer informatie over VV Dubbeldam klik hier.