Jim Krijgsman heeft dit seizoen een dubbelfunctie bij RCD. De Haagse voetbalcoach is dit seizoen zowel trainer van de A1 als het tweede bij de club aan de Reeweg-Oost. Vorig seizoen was Krijgsman al coach van de A2 bij RCD, nadat hij eerst jarenlang werkzaam was bij clubs uit de regio Den Haag. ,,Het is belangrijk dat we RCD 1 komend seizoen gaan aanvullen met jongens uit de eigen jeugd. Daarom is deze constructie volgens mij ideaal.”

DORDRECHT – Zowel de A1 als het tweede van RCD verloren in de beker met 5-0 van Dubbeldam, maar er waren ook goede wedstrijden en resultaten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,RCD 2 is een heel ander team geworden dan vorig seizoen. Een fl ink aantal ervaren spelers heeft ruimte gemaakt voor veel jonge talenten. Er is heel veel potentie, maar het is ook nog te wisselvallig en te lief. Daar gaan we dit seizoen hard aan werken, maar het enthousiasme en de energie in de groep is goed.”

Krijgsman verhuisde een aantal jaar geleden naar Dordrecht omdat zijn zoon ijshockey speelt bij Dordrecht Lions. ,,In eerste instantie ben ik nog een jaar trainer geweest bij Laakkwartier samen met mijn maatje Patrick van Dullemen, maar uiteindelijk heb ik er vorig jaar voor gekozen om hier aan de slag te gaan. RCD is een hele gezellige en warme club, waar ik goed op mijn plek ben. Het Haagse voetbal is een stuk harder en directer, dus daar zullen sommige spelers hier nog wel eens aan moeten wennen, maar ik ben er altijd om m’n spelers te helpen en beter te maken. Ik wil een fitte spelersgroep en verzorgd voetbal spelen, dus dat vraagt ook veel arbeid op de training.

Ik heb zelf mooie jaren gehad als voetballer, maar het trainerschap vind ik ook erg mooi en bijzonder.”