Sybren Bakker is een echte jongen van de club ZVV Pelikaan. Hij heeft er vanaf zijn zevende de gehele jeugd doorlopen en maakt nu voor vast deel uit van het vlaggenschip. We praten met hem over zijn het huidige seizoen, zijn idool en wat voetbal voor hem betekent.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Nadat hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte, is Bakker vanaf het huidige seizoen definitief speler van het eerste elftal. Hier kijkt hij met gemengde gevoelens op terug. De voorbereiding van het huidige seizoen ging prima volgens Sybren. “Alleen toen de competitie begon raakte ik geblesseerd en heb ik een week of vijf geen wedstrijden gespeeld. Na die vijf weken mocht ik in een competitiewedstrijd invallen. De week erop werd het voetbal weer stilgelegd wegens de welbekende maatregelen. Tot nu toe is het niet echt een topseizoen en daarom hoop ik dat het voetbal snel weer gaat opstarten.”

Buiten het voetballen om heeft hij een bijbaan bij de Albert Heijn en verder is hij in zijn vrije tijd ook het liefst aan het voetballen.  Voetbal is in het algemeen heel belangrijk voor Bakker. “Het lekkere aan voetbal is dat je alles om je heen even kan vergeten en dat je daarnaast gewoon iets aan het doen bent wat je leuk vindt.”. Als we praten over voetbalidolen zegt hij meteen Frenkie de Jong. “Dit omdat zijn spel vooruit goed bij mijn positie en speelstijl past.”

Sybren is vooral te spreken over het hele team en de trainers. “Ik word goed opgevangen en ze helpen mij waar nodig. Als ik specifiek iemand moet noemen ben ik lovend over Jeffrey Nossent. Hij heeft mij in de O13-1 getraind en nu is het een teamgenoot. Ik spreek veel met hem over voetbal en geef nu samen met hem training aan de jeugd. Ik heb bijna heel mijn jeugd ook training gehad van Rowdy Nossent. Vanaf het eerste jaar O13 tot en met de O17 ben ik vierenhalf seizoen door hem getraind en heb ik ongelofelijk veel geleerd over hoe ik moet voetballen en hoe ik beter kan worden. Uiteindelijk heeft dit eraan geholpen dat ik in het eerste elftal terecht ben gekomen. Rowdy voetbalde afgelopen seizoen nog in Pelikaan 1, maar heeft dat nu ingeruild voor een trainerscarrière bij de jeugd van FC Volendam. Ik vind het ook leuk om te zien dat sommige spelers uit de selectietraining geven aan de jeugd, dit geeft een soort verbondenheid binnen de club. Kinderen kijken ook op tegen spelers uit het eerste elftal en dat is ook de reden dat ik training ben gaan geven.”

De jongeling heeft nog geen specifieke toekomstplannen. “Ik wil nu gewoon beter worden en basisspeler worden in de selectie, daarna kijk ik verder. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer wedstrijden kunnen spelen en eventueel een regionale competitie, zodat we weer lekker kunnen voetballen,” sluit hij hoopvol af.

Bron foto: Peter vd Waal

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.