Samen met Robert Mutzers, speler van FC Dordrecht, blikken we terug op het afgelopen seizoen wat veel hoogtepunten kende. Mutzers: ‘Voor mij persoonlijk is het winnen van de periodetitel het hoogtepunt van een mooi jaar’. Mutzers was belangrijk voor de Dordtenaren met goals en assists.

Robert Mutzers is speler van FC Dordrecht en voetbalt sinds kleins af aan. In de jeugd begon hij bij RKC Waalwijk. Mutzers zegt: ‘Ik ben toen weggegaan bij RKC en begonnen bij lokale amateurclub VV Dongen. Na een paar jaar bij Dongen te hebben gespeeld ben ik naar de Treffers vertrokken.’ Toen een aantal profclubs interesse in hem toonden heeft hij voor FC Dordrecht gekozen.

Marco Boogers, die overigens niet meer werkzaam is voor Dordrecht, is de reden waarom Mutzers voor FC Dordrecht heeft gekozen. ‘Hij wilde mij graag hebben. Ondanks dat ik keuze had uit meerdere profclubs heb ik door zijn vertrouwen en waardering voor Dordrecht gekozen.’ Toen hij voor FC Dordrecht ging spelen paste hij dan ook goed in het systeem wat ze wilde gaan spelen met aanvallend voetbal waarbij een-op-een gespeeld werd.

De 25-jarige Mutzers was bij de Treffers al een opvallende speler. In de 2e divisie was hij al een zeer opvallende speler met veel kwaliteiten. In 67 wedstrijden scoorde hij 27 keer. Zijn tweede seizoen was hij helemaal in topvorm, hij scoorde namelijk 17 keer en was derde geworden op de topscorerslijst. Tevens was hij genomineerd voor de titel van beste speler van de Tweede Divisie.

Afgelopen seizoen was Mutzers goed voor twaalf doelpunten en 3 assists. In het begin was het aanpassen. Tevens was Mutzers gelijk basisspeler aan de Krommedijk. Mutzers werd dus basisspeler bij FC Dordrecht en was in bepaalde wedstrijden belangrijk met goals of assists. ‘Ik heb een hoog rendement kunnen halen.’ Ondanks dat Mutzers volgens zichzelf belangrijker had kunnen zijn, heeft hij zijn verwachting overtroffen.

Volgend seizoen wil hij dus nog meer indruk maken en promoveren met de schapenkoppen of hij wil een transfer naar de Eredivisie afdwingen ‘Persoonlijke doelen zijn het nog meer scoren, assists leveren en nog vaker belangrijk zijn.’ De geboren Oosterhouter, die een contract heeft tot medio 2019, zou dat een echte toppresentatie vinden.

De 1.80 meter lange buitenspeler rust het liefst uit in zijn vrije tijd. ‘Uitrusten, een wandeling maken, herstellen van de training of wedstrijd en met vrienden zijn, de ideale manier om uit te rusten en van mijn vrije dagen te genieten.’