VV de Alblas

Harm Banis (21) staat dit seizoen voor het derde jaar onder de lat bij VV de Alblas.
Hier begon hij ook met voetballen op 12-jarige leeftijd als spits. Het jaar daarna ging Harm keepen tot hij de JO17 bereikte en vertrok naar ASWH voor 2,5 jaar. De keeper keerde terug, want hij miste het plezier in het voetbal bij ASWH en hij wou in het eerste van VV de Alblas gaan voetballen.

Bij een nieuw seizoen horen ook nieuwe ambities, zo ook bij de jonge keeper.
“Ik wil dit jaar alles geven voor het team, zodat ik van toegevoegde waarde ben voor de selectie. Ik hoop op een eindklassering richting de zevende of achtste plek dit seizoen. Maar het blijft lastig inschatten nu het seizoen net van start is.”

Afgelopen weekend stond er voor VV de Alblas een moeilijke uitwedstrijd op het programma tegen SVW. “We wisten dat dit een lastige pot zou worden, want we mistten wat spelers door blessures en schorsingen. Daarbij hebben wij een zeer jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van 21.4 jaar. Waardoor je toch de nodige ervaring mist tijdens zulke wedstrijden. Na 25 minuten stonden we 3-0 achter en vielen Thomas Huizinga en Kevin Klerk uit met een blessure. Op dat moment werd het duidelijk dat er weinig te halen viel. In de tweede helft speelden we wel een stuk beter en hadden we wat meer dreiging naar voren, helaas mocht dit niet baten. SVW liep uit naar 4-0 en in de 90minuut werd de eindstand bepaalde, 5-0. Toch vond ik dat Dennis van Eldik ondanks de achterstand, keihard bleef werken. Waardoor hij er soms goed tussen zat en de SVW niet nog verder kon uitlopen.”

Volgende wedstrijd is tegen Groot-Ammers, een zeer belangrijke wedstrijd voor VV de Alblas om van de 0 punten af te komen. “Deze wedstrijd is voor ons enorm belangrijk. We willen alles geven om de eerste drie punten van dit seizoen erbij te schrijven. Een thuiswedstrijd tegen Groot-Ammers is een mooi affiche om de mindere seizoenstart te niet te doen.”

De wedstrijd tussen VV de Alblas en Groot-Ammers zal gespeeld worden op zaterdag 12 oktober om 15:00. G.W. van Bleek zal het affiche op sportpark Souburgh in goede banen leiden.