De tweede coronabreak van het jaar was een feit op het moment dat derdeklasser Groote Lindt de wind sportief flink in de zeilen had. Als straks de competitie (mogelijk) hervat kan worden, kan de formatie van de nieuwe hoofdtrainer Randall Neeskens bogen op een ongeslagen status die in de aanvangsfase zorgvuldig is opgebouwd.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
ZWIJNDRECHT – Voor Groote Lindt vond de grootste verandering voor de huidige voetbaljaargang eigenlijk voor de groep plaats. En ook dat was eigenlijk geen enorme wijziging: Randall Neeskens was immers al een bekend gezicht in de technische staf van ‘De Lindt’ als assistent van de vertrokken hoofdtrainer toen hij naar voren werd geschoven als de nieuwe technisch verantwoordelijke man op Bakestein. Bovendien had Neeskens al een verleden bij Groote Lindt als voetballer en had hij al menig voetstap op sportpark Bakestein achtergelaten als trainer van ‘buurman’ ZBC’97.

De voetbalomgeving voor Groote Lindt veranderde in vergelijking met het afgebroken jaar 2019-2020 nauwelijks: evenals een jaar eerder belandde de Zwijndrechtse brigade in de derde klasse D met het  Dordtse duo Dubbeldam en DFC als andere vertegenwoordigers uit de Drechtstreek, met veel clubs uit het Rijnmond-gebied en drie vertegenwoordigers uit de Hoeksche Waard als belangrijke tegenstrevers. Het krachtenveld waarin Neeskens en zijn manschappen zich dienden te begeven was nauwelijks veranderd en dat zorgde er ook voor dat bij de bekendmaking van de indeling de verwachtingen niet meteen torenhoog waren. ,,Vooraf werd toch Oud-Beijerland, dat vorig jaar eigenlijk de hele rit op kop stond en de gedoodverfde kampioen was, als de favoriet gezien in deze poule’’, was ook de inschatting van Randall Neeskens.

Het verwachtingspatroon rond zijn ploeg werd iets aangescherpt toen in de voorbereiding een knappe triomf op de twee klassen hoger acterende gemeentegenoot Heerjansdam werd geboekt. Groote Lindt, waar het aantal vertrekkers en nieuwkomers in balans was gebleven, liet in die wedstrijd een fijne indruk achter en vervolgens beleefde ‘De Lindt’ een geweldige opening van het seizoen met de 8-1 verpulvering van IJVV De Zwervers. Een triomf, die werd gevolgd door de overmeestering van IJsselmonde en De Jonge Spartaan. ,,En daardoor kwamen we voor een hele interessante ontmoeting met Oud-Beijerland te staan, met een nog ongeslagen status’’, zeiden Neeskens en zijn aanvallende middenvelder Nasir El Arbaoui toen de eerste echte topper van het seizoen zich aandiende. ,,Maar we hadden tot dan toe nog niet de sterkste ploegen in de competitie gehad, terwijl we op voorhand wel de kracht van Oud-Beijerland goed konden inschatten’’, leefde El Arbaoui met getemperde gevoelens naar de eerste grote krachtproef van zijn ploeg toe.

Groote Lindt doorstond de lakmoesproef echter met glans: in de Hoeksche Waard werd de door Adri van Tiggelen getrainde thuisploeg met knap verzet op een 0-0 gelijkspel gehouden. Na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen en daarmee een knappe positie. Met die status begon voor Groote Lindt, dat vorig seizoen geen rol van betekenis kon spelen in de dans om de prijzen, de volgende onderbreking van de competitie. De grote vraag zal zijn: wanneer kan Groote Lindt verder bouwen aan die fraaie status en hoe gaat dat vervolg van het seizoen (halve competitie of toch helemaal uitspelen?) eruit zien. De beloftevolle start geeft op Bakestein echter alle reden tot vertrouwen.

Klik hier voor meer informatie over Groote Lindt
Klik hier voor meer artikelen over Groote Lindt