Na de kerstboom van Stefano Tavares, gaan we nu aan de slag met de spelerskerstboom van Daniël Wissel. Daniël is pas 24 jaar, maar heeft tegen en met grote namen gespeeld. Wissel is de spits van Tweede Divisionist ASWH. In de jeugd speelde hij voor RBC Roosendaal. Hierna heeft hij gespeeld voor Zeelandia Middelburg en VV Goes. We verwachten een mooie opstelling met een mix van medespelers en tegenstanders.

Zoals altijd beginnen we met de trainer die Daniël het meest is bijgebleven. Voor Daniël is dit Rogier Veenstra. “Ik heb bij verschillende clubs met hem mogen werken. Buiten dat hij heel veel verstand heeft van voetbal, is hij goed in de omgang met spelers en het geven van vertrouwen. In al die jaren heb ik veel van hem geleerd en geen training is hetzelfde.”

Voor de kerstboom van Daniël beginnen we wederom onderaan. Bryan Janssen is de keeper van ASWH en de beste keeper waar Daniël mee gewerkt heeft. “Op trainingen pakt hij soms ballen, daar sta ik af en toe nog steeds van te kijken. Ook in wedstrijden heeft hij ons al meer dan eens gered, daarnaast straalt hij een ongelooflijke rust uit. Fantastische keeper.”

In de defensie beginnen we op de rechtsbackpositie. Hier zien we een naam die dit seizoen weer zijn wedstrijden mag spelen in De Kuip, Bart Nieuwkoop. “Ik speelde met Bart in de jeugd van RBC Roosendaal. Toen was hij nog een nummer ’10’, maar nu bij Feyenoord staat hij rechtsback. Iemand met een enorme drive, een fantastische instelling en longen als een paard.” Centraal achterin staat Jan Paul van Hecke. Daniël speelde bij VV Goes samen met Jan Paul, die nu voor SC Heerenveen speelt. “Hij was zeventien toen hij bij ons kwam spelen, maar al zo verschrikkelijk goed. Een fysiek sterke verdediger, die ook nog eens heel comfortabel is aan de bal. Maar vooral zijn mentaliteit, om echt alles te willen winnen, maakt hem een heel vervelende tegenstander om tegen te spelen.”

Links naast Jan Paul speelt Riechedly Bazoer. Daniël speelde in de jeugd van RBC regelmatig tegen PSV waar Riechedly toen speelde. Daarnaast speelde hij ook met Riechedly in de KNVB elftallen. “Toen stond hij, zoals hij dat nu ook weer doet bij Vitesse, centraal achterin. Sterk, snel en goed aan de bal.” Linksback is wederom een tegenstander. Tim Zwienenberg, linksback van Quick’20. “Tim is een Indrukwekkende verdediger, die bijna meer linksbuiten is dan linksback. Groot, sterk, snel en een fantastisch schot in zijn linkerbeen.”

Op het middenveld zien we wederom bekende namen. We beginnen met huidig teamgenoot Koen Wesdorp. “Ik speelde al met Koen in de jeugd van RBC, maar toen was hij nog linksback. Nu spelen we opnieuw samen bij ASWH. Hij voetbalt zo ongelooflijk makkelijk, passeert tegenstanders, volledig tweebenig en zorgt voor de opbouw. Een soort Frenkie de Jong.” Toevallig staat de echte Frenkie de Jong naast Koen. “Frenkie heeft weinig introductie nodig denk ik. Hij is één van de beste middenvelders van de wereld, vooral in zijn tijd bij Ajax was het genieten. Ik speelde in de jeugd tegen hem bij Willem II/RKC, toen was hij al goed, maar nog een beetje klein. Wat een speler.”

De speler die het middenveld compleet maakt, is iemand waar de volledige potentie nooit van mee zullen maken, Abdelhak Nouri. “Het blijft lastig dat we nooit zullen weten hoe goed hij echt zou zijn geworden. Zijn inzicht en techniek waren ongekend. Op een toernooi, waar hij veruit de jongste was, werd hij verkozen tot beste speler. Toen zag je al wat voor gigantisch talent hij had.”

Onder de spits zien we een links- en rechtsbuiten. Aan de rechterkant staat Erwin Franse (klik hier voor zijn kerstboom). Daniël speelde bij VV Goes met Erwin. “Erwin is ongelooflijk snel, heeft altijd dreiging en kan doelpunten maken. Mede door hem kreeg ik als spits meer ruimte en zo nu en dan gaf hij een balletje af, waardoor ik kon scoren.” Aan de linkerkant zien we een opvallende naam. Andres Pereira, hij speelde in de jeugd van PSV en vertrok later naar Manchester United. “Andreas is eigenlijk meer een nummer ’10’, maar hij kan ook wel hangend linksbuiten spelen. Een gruwelijke techniek, fantastische trap en wat niet nog meer. Als je tegen hem moest spelen, wist iedereen dat je een probleem had.”

De piek op de kerstboom is deze keer Zakaria Bakkali. Toentertijd de spits in de jeugd van PSV. “We hebben aardig wat wedstrijdjes daar ruim verloren, omdat hij er zin in had. Snel, balvaardig en een actie om bang van te worden.” De Belg speelt momenteel voor RSC Anderlecht na een periode in Spanje voor Valencia en Deportivo La Coruña.

Hiermee staat er weer een erg mooie kerstboom. Daniël mag met zijn 24 jaar al terug kijken naar wedstrijden met en tegen goede voetballers.

Klik hier voor meer Kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over ASWH