Thom den Besten (21) speelt al vanaf zijn vierde bij Nieuw Lekkerland, begonnen bij de kabouters (nu mini’s) en nu spelend in het 1e elftal. Den Besten maakte zijn debuut op zijn zeventiende uit bij Pelikaan onder Ronald Hulsbosch.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Thom verteld hoe hij deze zomer fit is gebleven. ”Toen de competities geschrapt werden en de sportscholen dicht gingen heb ik met mijn vader fitnessapparatuur gekocht voor in de tuin. Ik ben daar veel bezig geweest gedurende die periode omdat er verder weinig te doen was. Daarnaast heb ik mijn conditie zo veel mogelijk op pijl gehouden
door hard te lopen.”

Nieuw Lekkerland heeft een sterke selectie dit seizoen. ”Het elftal is denk ik een goede combinatie van ervaren en jonger spelers. Op elke linie is dit het geval. Er zijn veel goede spelers zijn vertrokken maar we hebben er ook goede spelers voor teruggekregen. Het was in het begin erg wennen aan elkaar, maar dat gaat inmiddels al stukken beter. Dit jaar is mijn broer Damien Buwalda ook weer terug gekomen van VV Alblasserdam. Op een aantal keer bij 023 na, heb ik niet vaak met hem gespeeld. Het is daarom extra leuk dat hij nu bij mij in het team zit en met hem kan spelen.

Den Besten doet zijn voorspelling voor dit jaar. ”Uiteraard hoop ik dat we zo hoog mogelijk eindigen. Vorig jaar zijn we geëindigd als derde. Dat zal dit jaar een grotere uitdaging worden denk ik. We zitten in en andere competitie met een aantal ploegen waar ik nog nooit tegen heb gespeeld. Goed voetballende ploegen heb ik gehoord. De uitdaging wordt nog groter omdat we waarschijnlijk een lange tijd zonder publiek spelen. Toch hoop ik dat we bij de eerste vijf kunnen eindigen.”

Thom zijn persoonlijke ambities zijn duidelijk. ”Op persoonlijk vlak is mijn doel het behouden van mijn basisplaats en zo belangrijk mogelijk zijn voor het team. Als ik daarnaast zelf het gevoel heb dat ik beter ben geworden en ik een leuk seizoen heb gehad is mijn persoonlijke doel gehaald.”

Wij wensen Thom en zijn team veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer informatie over de club

Voor een ander artikel over VV Nieuw Lekkerland, klik hier.