Rens van Middelkoop (17) speelt al sinds zijn zevende bij VV de Alblas en gaat nu beginnen aan het nieuwe seizoen in de JO17-3. Van Middelkoop speelt al heel zijn leven bij de club en loopt er nu ook stage. Een echte jongen van de club dus!

sportcentrum-dordrecht

Er werd bijna zes maanden niet gevoetbald en dat heeft bij veel spelers gezorgd voor een verminderde conditie. Rens heeft zijn tijd goed opgevuld om weer goed te kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen met VV de Alblas. “In de zomer ben ik veel gaan werken om mijn spaarrekening goed aan te vullen. Daarnaast heb ik veel gevoetbald met vrienden uit de buurt. Ook ben ik een aantal keer wezen zwemmen, lekker actief buiten zijn dus. Ik doe zelf de opleiding sport en beweging aan het Vitalis College in Breda. Dus het was ook wel belangrijk om fit te blijven. Daarvoor heb ik een klein trainingsschema gemaakt voor 5 weken”.

“Dat schema zorgde ervoor dat mijn conditie op peil bleef en dat ik lichamelijk in orde was en fit bleef. Zodat ik elk moment klaar was voor school en trainingen bij de Alblas. Om dit schema te volgen ben ik 3 keer per week ’s avonds gaan hardlopen. Zo ben ik in week 1 begonnen met 3 kilometer. Ik hield dit bij op een app waardoor ik ook steeds per training kon zien of ik nog steeds op het zelfde niveau zat. Maar ook of ik al verbeterd was ten opzichte van de andere keren. Zo heb ik opgebouwd tot en met 5,5 kilometer. De rest van het schema is als volgt: 2 keer per week buikspieren trainen door middel van planken, situps, crunches en leg raises. Ook 2 keer per week trainde ik mijn armen door eerst dips te doen en pullups aan de trap. Door de weken heen verbeterde dat ook steeds weer”.

Het word nog maar afwachten hoe het komende voetbaljaar eruit gaat zien. “Ik wil gaan spelen bij de JO17-3 van VV de Alblas, wel het laagste team van de JO17 teams maar dat maakt niet uit. Ik kan helaas nog niet uitleggen hoe het elftal er uit gaat zien komend seizoen aangezien ik nog maar bij 3 trainingen ben geweest. Maar over het algemeen zijn het best leuke jongens die wel van een beetje lol trappen en een goed potje voetbal houden. Van dit seizoen verwacht ik eigenlijk dat we veel verbeterpunten op gaan merken en daar aan de slag mee gaan. Nu betekenen verbeterpunten meestal fouten in de wedstrijd maar daar hopen we dan maar het minste op. Ik hoop dat we dit seizoen we als team op een groot vlak qua bassispel, technieken en tactieken een heel stuk vooruit zullen gaan”.

Wel kan van Middelkoop alvast denken en werken aan zijn toekomst in het amateur voetbal. Misschien zelfs wel bij VV de Alblas. “Dit seizoen wil ik sowieso goed gaan leren hoe het is om een team te begeleiden. Daarmee wil ik bereiken om hele trainingen voor te bereiden, die uit te voeren en te evalueren. De resultaten hiervan wil ik dan gebruiken in de volgende trainingen. Wat ik graag zou willen bereiken met de club dit seizoen is eigenlijk wel een promotie. Misschien zelfs wel een seizoen winnen. Ik zou het heel vet vinden om samen met de jongens zo ver in de competitie te komen. Natuurlijk komt daar veel hard werk bij kijken maar ik denk dat als we er als team tegen aan gaan dat we best wel een eind kunnen komen”.

Ook op persoonlijk vlak hoop Rens stappen te maken. “Persoonlijk hoop ik te bereiken om op te vallen bij eventuele jeugdleiders van VV de Alblas. En dat ze dan denken van, nou hij kan wel redelijk goed voetballen misschien moeten we hem een keer laten meespelen op een niveau hoger. Dat zou ik wel heel gaaf vinden. Maar het gaat mij nu niet per sé om alles maar te winnen. Voor mijzelf hoop ik gewoon dat ik weer veel plezier krijg in voetbal en er weer mee door te kunnen gaan”.

Wij wensen Rens en VV de Alblas veel succes in het nieuwe seizoen!

Klik hier voor meer informatie over VV de Alblas
Klik hier voor een ander artikel van VV de Alblas