Dylan Cornelisse (20) is op zijn zevende begonnen met voetballen bij VV Alblasserdam. Hij is hier nooit weg gegaan. Op zijn zeventiende maakte Dylan zijn debuut voor het eerste elftal onder trainer Dennis Schoonewil. Hij is op dit moment nog steeds trainer.

HappyPoint_desinfectie

Door de Corona crisis moesten spelers zich zelf proberen fit te houden. ”Toen alles geschrapt werd heb ik mezelf vooral fit gehouden door te hardlopen en buiten te voetballen. Ik heb de sportschool nog een aantal keer geprobeerd, maar dat is niets voor mij. Ik ben liever in de buitenlucht met een bal bezig.”

De selectie van Alblasserdam is sterker dan vorig seizoen. ”Er zijn wat spelers bij gekomen die voorheen ook al actief zijn geweest voor Alblasserdam. Zij nemen een stuk ervaring met zich mee. Verder zijn er bijna geen spelers vertrokken. Met het team dat er nu staat kunnen we de lijn van vorig jaar zeker doortrekken.”

Dylan zijn ambitie met Alblasserdam is duidelijk. ”Komend seizoen hoop ik te promoveren met Alblasserdam. Het liefst via het kampioenschap, maar anders via de nacompetitie. Vorig seizoen heb ik helaas moeten missen door een kruisbandblessure. Ik was klaar voor mijn rentree, maar precies op dat moment werd de competitie stil gelegd. Ik
ben het afgelopen seizoen iedere wedstrijd aanwezig geweest en we hebben laten zien dat we klaar zijn voor een stap hogerop. Helaas viel het kwartje bij de competitie uitslag net de verkeerde kant op voor ons. We moeten er nu voor zorgen dat we niet te veel in vorig jaar blijven hangen en ook dit seizoen opnieuw gaan vlammen!”

Cornelisse doet zijn voorspelling voor dit seizoen. ”Ik verwacht dat we dit seizoen wederom mee gaan doen om de titel. Ondanks dat de start van de competitie wat moeizaam was heb ik er nog steeds alle vertrouwen in. De komende wedstrijden zal het even wennen zijn zonder mensen langs de lijn. Ik hoop dat dit niet te lang zal duren. Ook met het tweede elftal wil ik natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Bij welk team ik ook mijn minuten zal maken, ik zal er alles aan doen om er het maximale uit te halen!”

Klik hier voor meer informatie over VV Alblasserdam.
Klik hier voor een ander artikel.