Tom Pauw (57) begon op zijn achtste met voetballen bij VV Sliedrecht. Dit heeft Pauw uiteindelijk gedaan tot hij veertig was. Hij is nu secretaris bij VV Sliedrecht. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Tom om een korte introductie van zichzelf te geven. ”Ik ben Tom Pauw, werkzaam bij Aon als klant coördinator consultant pensioenen.  Sinds mijn zestiende bekleed ik al diverse functies binnen VV Sliedrecht. Sinds 1996 zit ik in het bestuur als secretaris. Daarnaast al dertig jaar betrokken bij het schoolvoetbal binnen Sliedrecht en het pupillententenkamp. Vanuit de vereniging jaren actief geweest in de Sportraad en nu met betrekking tot beleidszaken sport in Sliedrecht.”

De ambities van Tom met Sliedrecht zijn duidelijk. ”Zo breed mogelijk de sport aanbieden. Van jeugd tot ouderen, mannen en vrouwen alsmede de gehandicapten. Daarnaast wil ik met onze hoogste jeugd- teams spelen op landelijke niveau en ons eerste elftal moet weer terug naar de Hoofdklasse.”

Het huidige seizoen verloopt erg goed. ”Het seizoen is pas begonnen en sportief loopt het goed. Ons eerste elftal draait mee en heeft in de landelijke Toto KNVB Beker de voorrondes overleeft. De volgende wedstrijd zou tegen VV Ijsselmeervogels zijn, maar deze is helaas uitgesteld door het Corona virus.”

We vroegen Pauw op welke gebied de club het hardst getroffen is door het Corona virus. ”VV Sliedrecht wordt net als alle voetbalclubs hard getroffen door de genomen maatregelen om virus besmettingen te minimaliseren. We hebben geen inkomsten van de kantine omdat deze natuurlijk is. Daarnaast mogen veel leden niet op de voetbal komen en mis je toch een beetje die binding met hun.”

Wat doen jullie om de club overeind te houden was onze volgende vraag aan Tom. ”In de zomerperiode (eerste Corona golf) hebben wij het complex open gehouden zodat teams konden trainen. Nu is dat alleen mogelijk voor de jeugd en beperkt voor de senioren. We faciliteren waar mogelijk en informeren zoveel mogelijk de teams.”

Heeft u nog tips voor alle voetballiefhebbers in de amateur wereld? ”Lidmaatschap niet opzeggen, geen contributie terugvragen, helpen waar mogelijk (denk aan handhavers), koop loten zoals voor de grote clubactie. Maak duidelijk ook aan anderen dat het niet de schuld van het bestuur is. Daarnaast als iedereen zich gewoon aan de regels houdt, staat iedereen hopelijk weer snel op het veld.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht