V.V. Alblasserdam is één van de twee clubs uit Alblasserdam. Samen met de vereniging De Alblas mogen zij het amateurvoetbal verdelen, maar genoeg over V.V. de Alblas deze week staat V.V. Alblasserdam centraal!

V.V. Alblasserdam is opgericht op 7 mei 1928. De club heeft een ontzettend rijke historie die u ook de komende week gaat lezen. De historie van de club is natuurlijk niet het enige waar het deze week over zal gaan. Ook over het complex waar gevoetbald, ontspannen en genoten wordt: Sportpark Souburg en natuurlijk de mensen die de club maken tot wat het is geworden.

In de loop van de week zullen er daarom verschillende interviews worden gehouden met leden, spelers, vrijwilligers en belangrijke personen die tekenend zijn voor de vereniging V.V. Alblasserdam. Wat zijn de verwachtingen voor het seizoen? Wat maakt de club zo mooi? Wat wil de club nog bereiken in de toekomst? Wij hopen zo alle in- en outs te geven en u bekend te maken met deze bruisende club.

V.V. Alblasserdam is een bloeiende en zeer actieve vereniging die niet alleen gericht is op de eerste elftallen.  Er is van alles te doen op Sportpark Souburg voor zowel de jeugd als de senioren en natuurlijk ook voor de toeschouwers. Het motto, ‘’Een dijk van een club’’, doet de vereniging zeker eer aan.

V.V. Alblasserdam beschikt over een prachtig complex met verschillende faciliteiten zoals: een lichtinstallatie bij meerdere velden, een overdekte zit-en staan tribune en een gezellige kantine waar voetbal wordt gekeken, wedstrijden die worden na beschouwd met een drankje, kortom alle onderdelen die een mooie voetbalvereniging compleet maken.

Het eerste elftal van V.V. Alblasserdam speelt in de 3e klasse op zaterdag en heeft in de voorbereiding met de beker al zijn wedstrijden gewonnen wat hen de volgende ronde in de beker heeft bezorgd. Het team zat in de poule samen met FC Dordrecht Amateurs 1 (zon), Dubbeldam 1 (zon) en ZBC’97 1.

In de competitie zijn ze vorig jaar zijn ze zeer netjes op de 7de plaats geëindigd in de 3e klasse en geeft het team voor het aankomende seizoen nu de hoop om naar de plekken boven aan de ranglijst te gaan kijken.

Het team bevat veel jong materiaal maar ook de nodige routiniers waar wat van verwacht kan worden komend seizoen. Wat de verwachtingen zijn over komend seizoen van alle betrokkenen leest u komende week in deze rubriek.