Vandaag in Club van de Week leest u over Jack van Ballegooijen. Hij is op dit moment Algemeen bestuurslid, trainer en coach van het team van zijn zoon bij JO19-2 en ondersteunt de trainer van het eerste elftal van v.v. Alblasserdam. “Het is veel, maar de liefde voor de club is groot en dan heb je er ook veel voor over” reageert Jack. Daarom is hij op de zaterdag altijd te vinden op het sportpark van Alblasserdam.

Bij v.v. Alblasserdam loopt de familie van Jack van Ballegooijen al jaren rond. Als klein mannetje ging hij mee met zijn vader naar de club waar hij ook lang heeft gespeeld. Totdat hij op zijn 18eeen blessure opliep en noodgedwongen moest stoppen. Ondanks dit abrupte einde was de liefde voor het spelletje nog steeds aanwezig, want hij begon daarna meteen met trainen van bepaalde jeugdelftallen.

Dit heeft hij meerdere jaren vastgehouden, waardoor hij in de jeugdcommissie terechtkwam. Op een gegeven moment ging zijn rol bij Alblasserdam ten koste van school, waardoor hij een stapje terug moest nemen van de club en zijn activiteiten. Toen zijn zoon ging voetballen bij v.v. Alblasserdam begon Jack ook weer vaker op de club te verschijnen. “Het bleef toch kriebelen en toen mijn zoon er ook ging voetballen was het voor mij doorslaggevend.” Zo kwam het lid van het algemeen bestuur weer terug op het oude nest.

Het was ook geen verassing voor Jack zelf dat hij terug zou komen bij het mooie v.v. Alblasserdam. “Als je heel je jeugd daar hebt gevoetbald groeit de clubliefde vanzelf en dit is nooit weggegaan. De club is zo mooi, er hangt een fantastische sfeer, iedereen is er welkom en mijn familie heeft ook een bepaalde historie bij de club.” De vader van Jack verrichtte namelijk ook jarenlang vrijwilligerswerk voor de club en ook zijn twee broers hebben bij de vereniging hun bijdrage geleverd.

Na een aantal zware jaren is de club er gelukkig weer bovenop gekomen. Nu is v.v. Alblasserdam weer een gezonde financiële club, maar welke richting willen ze op? “Het is op dit moment een gezonde club waardoor er nu gekeken kan worden naar de toekomst. Het eerste speelt nu in de 3deklasse echter willen wij als club hogerop. Dit willen wij realiseren door een goede doorstroming van de jeugd. Zo zou v.v. Alblasserdam dit jaar promotie kunnen afdwingen en het zou geweldig zijn als er een kampioensfeestje kan komen” reageert Jack lachend.

Aankomende zaterdag speelt het eerste thuis tegen Lekkerkerk 1. Een onbekende tegenstander maar Jack bekijkt het positief. “Afgelopen wedstrijden zag ik goed voetbal alleen werden de kansen niet afgemaakt. Als we die ballen er nou gewoon inschieten kan er een mooie prestatie worden neergezet tegen Lekkerkerk.”