Drechtsteden-Armando-Tuur-Wieldrecht

Armando Tuur werd vorig seizoen kampioen met Wieldrecht in de derde klasse, maar koos afgelopen zomer toch voor een stap naar de eerste klasse.

Bij Oranje Wit wil de verdediger zich meten en de duels aangaan met de spitsen op dat niveau, iets wat hij zelf ook even was bij VVGZ. De 26-jarige Tuur werd in 1993 geboren in Den Haag. Hij heeft met DHC, ADO Den Haag (jeugd), Barendrecht, ASWH, VVGZ, ZBC ’97 en Wieldrecht al een mooi rijtje clubs achter zijn naam staan.

Bij Wieldrecht was hij goed op zijn plek en speelde hij de laatste maanden zelfs met de aanvoerdersband, maar toch koos hij voor een nieuwe uitdaging. Bij Oranje Wit maakte hij in de voorbereiding een goede indruk met zijn verdedigende kwaliteiten en goede passes. Als centrale verdediger keert hij nu dus terug in de eerste klasse C, waar hij eerder met VVGZ al in speelde. ,,Toen was ik nog een jonge gretige spits, maar ik kreeg daar helaas te weinig kansen om me echt te laten zien. Bij ZBC ’97 ben ik vervolgens verdediger geworden en daar viel ik op bij de mensen van Wieldrecht, waar ik me de afgelopen twee seizoenen goed heb kunnen ontwikkelen. Nu wil ik dat doorzetten bij Oranje Wit, waar de tegenstanders weer van een ander niveau zullen zijn. We hebben een jong team, maar de sfeer in de groep is erg goed en er wordt hard getraind om beter te worden als team. Ik ben altijd positief ingesteld en dat ben ik dus ook voor dit seizoen.”