Drechtsteden-Robin-van-de-Graaf-sv-Noordeloos-aanvoedersband-biedt-vertrouwen

Op de laatste training voorafgaande aan de competitie, moest er bij SV Noordeloos nog een knoop worden doorgehakt. Trainer Erwin Verheij maakte bekend dat Robin van de Graaf dit seizoen de aanvoerdersband zou gaan dragen.

NOORDELOOS – Een detail misschien, maar voor de centrale middenvelder was het de bevestiging dat hij helemaal terug is. De laatste jaren hield een bovenbeenblessure hem veel te lang aan de kant. ,,Twee jaar geleden scheurde ik een spier bijna volledig af. Het herstel duurde lang, veel te lang. Telkens als ik dacht dat ik weer bij de groep kon aansluiten, scheurde die spier opnieuw in. Om moedeloos van te worden en erg frustrerend. Ik heb heel veel oefeningen thuis en bij de fysiotherapeut gedaan. Alles om die spier op te trainen.”

In februari 2019 raakte Van de Graaf eindelijk fit en kon het slot van de competitie meemaken. Dat trainer Erwin Verheij voor Van de Graaf als de nieuwe captain van de ploeg koos, deed toch wel wat met hem. ,,Natuurlijk de bevestiging dat ik helemaal terug ben en er straalt vertrouwen van de coach uit.”

Tussen SV Noordeloos en trainer Erwin Verheij ontstond al snel een klik. Hij had eerder standaardteams als Well en ONI, ook vierdeklassers, onder zijn hoede. Ook was hij jeugdtrainer bij Woudrichem. Bij Noordeloos viel Verheij in de zomer van 2018 letterlijk met zijn neus in de boter. Bij de club is alles vernieuwd. In 2017 is een kunstgrasveld in gebruik genomen en de gebouwen, inclusief de kleedruimten, vernieuwd. Dit seizoen is er opeens meer vertrouwen. Misschien heeft het met de komst van dorpsgenoot Mergim Shala te maken. De ploeg bereikte voor het eerst sinds mensenheugenis de knock-outfase van het bekertoermooi en bleef in de twee eerste wedstrijden van de competitie zonder nederlaag. In de volgende bekerronde komt Vuren naar Noordeloos. Van de Graaf: ,,Een ploeg waar wij in het verleden regelmatig tegen voetbalden. Ik denk niet dat wij kansloos zijn en misschien nog een ronde verder kunnen komen.”

VERRASSING
De komst van Shala kwam voor velen als een verrassing. ,,Ik ben een jongen van Noordeloos en ken uiteraard veel spelers van de club. Eerlijk gezegd ben ik de laatste jaren niet echt fit, niet meer mezelf. Ik hoop in de vierde klasse weer wat zelfvertrouwen te krijgen. Een stapje terug om er misschien twee vooruit te zetten.” Met Shala kan de club voor het eerst in vijftien jaar tijd mogelijk weer eens hoger dan een negende plaats in de vierde klasse eindigen. Volgens Robin van de Graaf valt nu alles binnen de club op zijn plaats. ,,Die betere trainingsfaciliteiten helpen natuurlijk mee. Wij zijn daardoor wat gemakkelijker gaan voetballen. Ik zie kansen om stevig in het linkerrijtje te eindigen. In het verleden lieten wij vooral punten liggen tegen die paar clubs die onder ons stonden maar verrasten wij wel eens tegen topclubs. Het zou fijn zijn als wij tegen ploegen die gelijkwaardig zijn de punten pakken. Daarna zien wij wel waar wij eindigen.”