De jonge middenvelder uit Papendrecht begint aan zijn eerste seizoen in de eerste selectie. Na wat tussenhaltes bij FC Dordrecht en VV Sliedrecht is Wesley blij om weer terug te zijn op het oude nest. Hij wil zo snel mogelijk van vaste waarde worden voor het eerste team en wie weet in de toekomst nog een stapje hogerop.

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]

Het waren leerzame jaren voor Wesley. ‘’Ik begon op zesjarige leeftijd met voetballen bij VV Papendrecht waar ik op de mini’s en één jaar in de F8 na altijd in de hoogste teams heb gespeeld. Op mijn veertiende kreeg ik de kans om bij FC Dordrecht in de O15 te gaan voetballen. Dit avontuur was van korte duur, vanwege weinig speeltijd had ik al snel besloten om weer terug te keren bij VV Papendrecht. In mijn laatste jaar in de junioren heb ik nog één jaar gespeeld in de O19-1 van VV Sliedrecht. Ondanks dat we eerste stonden in de Hoofdklasse, werd het seizoen helaas ten einde gebracht door corona. Na dit afgebroken seizoen heb ik ervoor gekozen om mijn eerste jaar in het senioren voetbal in te vullen bij mijn oude jeugdclub.’’

Het is voor Wesley lastig om echt in te schatten waar zijn ploeg nu staat. ‘’Ondanks de stroevere voorbereiding zijn we wel door in de beker en hebben, daar prima wedstrijden gespeeld. In de competitie zijn we gestart met één punt uit drie wedstrijden, maar dat is allemaal nog wel erg vroeg in het jaar om daar iets over te zeggen. We hebben wel laten zien dat we over een goede en brede selectie beschikken. Zelf heb ik nog geen minuten mogen maken in de competitie. Ik moet gewoon keihard blijven werken, dan komt dit vanzelf wel!’’

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]

Kampioen worden is het leukste wat er is. ‘’In de 15-1 en 17-1 bij VV Papendrecht ben ik kampioen geworden, dat zijn altijd de leuke dingen van het voetbal. Ook heb ik met FC Dordrecht gespeeld tegen grote clubs zoals Vitesse, Feyenoord en PSV. Ondanks deze periode niet zo gelopen is zoals gepland pakken ze deze dingen nooit van me af.’’ Helaas horen bij het voetbal ook minder leuke dingen. ‘’Het mislopen van promotie naar de vierde divisie was er ook één om nooit te vergeten. Ik speelde als tweedejaars onder de 17 mee in de finale van de nacompetitie deze verloren we nipt in de verlenging. Dit zal altijd blijven hangen.”

Voetbal is erg belangrijk voor Wesley. ‘’Het is iets waar ik altijd plezier in heb, of het nou een balletje trappen is met vrienden of in competitieverband. Het is gewoon een onderdeel van mijn leven.’’ Dit seizoen zullen we keihard moeten werken om er bij te blijven. ‘’Voetballend staan er we er goed voor met een brede selectie. Alleen nu is de taak nog om dit om te zetten met elkaar in punten en onszelf te handhaven in de competitie.”

Klik hier voor meer informatie van VV Papendrecht
Voor meer artikelen over VV Papendrecht klik hier